search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Hoe krijg ik meer contacten in de kerk?

Annemarie is samen met haar man en kinderen naar een andere kerk gegaan in verband met een verhuizing. Ze vinden moeilijk om aansluiting te vinden bij de andere mensen in de gemeente. Wat kunnen ze hier aan doen?

VRAAG

Ruim een half jaar geleden zijn we naar een andere kerkelijke gemeente gegaan. In de vorige gemeente hadden we geen vrienden of kennissen, ook de kinderen niet. Ik hoopte dat we in deze gemeente een nieuwe start konden maken. Ik merk nu dat alles van mij af moet komen. Een praatje beginnen, meedoen met activiteiten. Mijn man en kinderen hebben daar geen zin in of vinden het moeilijk om in contact te komen en gaan direct na de dienst naar de auto. De plaats waar de kerk staat is niet in onze woonplaats en ik merk dat dat ook lastig is met clubs etc. De mensen van de kerk kennen elkaar goed en staan dan in groepjes. Wij komen als gezin alleen binnen en gaan ook alleen naar buiten. Teruggaan naar de vorige kerkelijke gemeente is geen optie en in het dorp heb je verder alleen een vrijzinnige gemeente. Wil ik te snel mensen ontmoeten, moet ik het meer tijd geven? Of moet ik maar denken: we kerken hier fijn en voor de rest komt er niets (aan contacten). Er was pas een kamp waar de kinderen voor uitgenodigd waren, maar ze wilden niet omdat ze niemand kenden. Ik tob hiermee en voel me een vreemdeling. Misschien herkent iemand zich hierin en kan tips geven.
Hartelijke groeten,
Annemarie