search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Ik merk weinig van de Heilige Geest

Op deze 1e Pinksterdag bespreken Aad van de Sande en ds. Ruud van Campen de brief van een luisteraar die zegt dat hij zich weinig kan voorstellen bij het werk van de Heilige Geest. Toch zou hij wel meer van de Geest willen ontvangen.

VRAAG

Geacht panel,

Pinksteren vind ik een heel ingewikkeld feest. Bij de Kerst kan ik mij een voorstelling maken van de geboorte van Jezus. Pasen is wat dat betreft ook heel concreet, maar bij Pinksteren, de uitstorting van de HeiligeĀ  Geest, kan ik mij heel moeilijk een voorstelling maken. In de afgelopen jaren ben ik meermalen naar Opwekking toegegaan. Daar heb ik veel blijdschap ervaren en gezien. Als ik dan vervolgens weer naar huis ga, ebt dat snel weer weg, zit ik weer in het gebruikelijke leefpatroon en merk ik er weinig meer van. Ik ervaar dan weinig van de Geest.Als er in sommige kringen over de werking van de Geest wordt gesproken, gaat men ervan uit dat er ook in tongen wordt gesproken. Dat heb ik niet. Ik voel mij dan soms uitgesloten. Dat doet de Geest toch niet? In Handelingen 2 lees ik daar in elk geval niets over. Toch voelt het soms wel zo dat ik er kennelijk niet helemaal bijhoor, als ik naar anderen kijk. Hoe kan ik dat soort gaven krijgen? Sommigen bidden ook tot de Heilige Geest. Zou ik dan tot de Heilige Geest moeten bidden om ook die gaven te ontvangen? Dat vind ik wel moeilijk, want nergens wordt dat in de Bijbel geleerd. Hoe moet ik dat nou zien?

Deel deze uitzending: