search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Mag ik niet bezorgd zijn??

Vanavond buigt het panel zich over de vraag van een werkloze luisteraar. Hij vraagt zich af wat we moeten met de de Bijbelse opdracht: Wees niet bezorgd. Wat moet je daarmee als je alle reden hebt om bezorgd te zijn.

VRAAG

Beste mensen,

Sinds een paar jaar ben ik werkloos. Door de economische recessie heb ik het met mijn bedrijf niet gered. Een paar verkeerde zakelijke keuzes hebben mij uiteindelijk de das omgedaan. Omdat ik het niet meer zie zitten om opnieuw een bedrijf te starten, solliciteer ik mij op dit moment een ongeluk in de hoop dat ik ergens een baan zal vinden. Met mijn specialistische achtergrond valt dat alleen niet mee. Het maakt mij moedeloos en onzeker. Het vertrouwen in de toekomst begint op deze manier wel aardig af te brokkelen. In de bijbel staat dat wij ons geen zorgen mogen maken. Wat moet ik daarmee in deze omstandigheden? Ik maak mij wel zorgen. Dat is toch reëel? Ik moet wel mijn gezin onderhouden. Ik kan hier urenlang over piekeren. Ik hoop, bid, solliciteer in de hoop op betere tijden. Maar ik peins mij suf om uit dit dal te komen. Mag dat ECHT niet? Dat is toch niet op te brengen?

 

Deel deze uitzending: