search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Ik mis liefde voor mijn moeder

Vanavond bespreekt het panel de vraag van een vrouw die schrijft over haar moeder die erg op zichzelf gericht is. De briefschrijfster vindt het moeilijk om van haar te houden. Is dit zondig?

VRAAG

Geacht panel van Ik zou wel eens willen weten,

Wekelijks luister ik naar jullie programma. Ik ben een vrouw van 52 jaar en heb veel last van mijn gevoelens over mijn ouders. Mijn vader is 6 jaar geleden overleden. Ik heb nooit een goede band met hem gehad. Hoewel ik christelijk ben opgevoed, was daar weinig van teĀ  merken. Het was als los zand. Over geloof en gevoelens werd nooit gepraat. Na mijn trouwen kreeg ik veel liefde van mijn schoonouders, die ook christelijk waren. Toen ik ziek was, vertelden ze voor me te bidden en dat raakte me diep. Helaas zijn mijn beide schoonouders gestorven. Gelukkig voor hen, maar we missen hen heel erg. Soms voel ik me erg schuldig tegenover mijn eigen ouders. Het was toch Gods wil dat ik door hen ben opgevoed? Daar heb ik best moeite mee. Ik praat daar ook met mijn man over en hij begrijpt dat ook.
Nu vind mijn man het ook belangrijk om mijn moeder eens in de drie weken te bezoeken. Ze is ernstig ziek. Ze is sterk op zichzelf gericht. Daardoor vind ik het steeds moeilijker worden om naar haar toe te gaan en geduldig en liefdevol te blijven. Ik heb er om gebeden en met andere zussen en broers erover gesproken, maar ik blijf het moeilijk vinden. Het staat mijn geloofsvreugde in de weg Vaak zeg ik tegen mijn man: leefden jouw vader en moeder nog maar. Zou God het erg vinden dat ik dat zeg? Misschien weten jullie raad.

Het is een lang verhaal, maar ik zie uit naar jullie reactie.

Deel deze uitzending: