search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Heeft bidden wel zin?

Vanavond bespreekt het panel de vraag van een jonge vrouw die zich afvraagt of bidden wel zin heeft. Uiteindelijk bepaalt God toch zelf wat er gebeurt.

VRAAG

Beste Panel

Op allerlei plaatsen in de Bijbel staat dat je zult ontvangen wanneer je bidt. In Jakobus lees je dat er kracht verleend wordt aan het gebed van een rechtvaardige. Toch wordt niet elk gebed verhoord. Sterker nog, soms heb ik het gevoel dat er maar heel af toe een gebed wordt verhoord. Toen mijn moeder kanker had, hebben wij gebeden om genezing. Er zijn in de kerk zelfs bidstonden gehouden. Verder hebben sommigen gevast en is de voorganger met de kerkenraad bij mijn moeder gekomen om haar te zalven. Toch is het slechter met haar gegaan en is zij uiteindelijk overleden. En dat was niet waar om gebeden is. Wij hadden haar als gezin nog zo hard nodig. Zelf ben ik 24. Mijn broertje en zusjes zijn jonger. Door het niet verhoorde gebed, is mijn broertje aan het geloof en aan God gaan twijfelen. Daar hebben wij zeker niet voor gebeden. Soms denk ik weleens dat het helemaal niet zoveel zin heeft om te bidden, omdat God toch zelf bepaalt wat er gebeurt. Ik kan het in elk geval niet altijd meer. Wel blijf ik in de Bijbel lezen, want ik wil het geloofsvoorbeeld van mijn moeder wel blijven volgen. Ze is een goed voorbeeld voor mij geweest.

 


Deel deze uitzending: