search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Moet ik verder met mijn man

Ds. Ruud van Campen en Henk Rothuizen spreken over de vraag van een vrouw die niet weet of ze verder wil met haar man. Ze is er achter gekomen dat hij voor het huwelijk al met meerdere vrouwen het bed heeft gedeeld. Ze vraagt zich af of ze bijbels gezien, mag scheiden.

VRAAG

Beste dominees,
 
Ik ben een getrouwde vrouw van 32 jaar en een moeder van een dochter van drie. Ik weet niet goed wat ik met mijn huwelijk aanmoet, omdat mijn man zich in het verleden op seksueel gebied flink heeft laten gaan. Hij ging destijds van date naar date en om het maar zo te zeggen, ook van bed naar bed. Hij heeft zich daar grotendeels aan weten te ontworstelen, maar heeft nog wel eens moeite met het internet.
 
Om hier verder los van te komen, is hij een paar maanden geleden met dit verleden op de proppen gekomen en heeft gezegd dat hij de hulp van een christenpsycholoog wil inroepen om hier helemaal los van te komen. Toen hij dit verhaal vertelde, begon mijn wereld in te storten. Ik voel mij bezoedeld door een van zijn velen te zijn, terwijl ik rein het huwelijk wilde ingaan en ook ben ingegaan. Als ik dit voor het huwelijk wist, had ik mijn keuze kunnen maken. Nu zit ik ongevraagd in een soort van crisis.
 
Ik heb mij in de gesprekken hierover vooral begrijpend opgesteld en wilde het hem niet nog moeilijker maken. Ik begrijp dat het voor hem een opgave was om hierover tepraten en wilde hem toch de ruimte geven. Tegelijkertijd verscheurt het mij en vreet het mij bij tijden op, helemaal wanneer hij aardig loopt te doen: alsof er niks aan de hand is...
 
We kunnen hier ook niet goed over praten. Mijn man is niet zo'n geweldige prater en dat is ook al een dilemma.
 
Het liefst zou ik hem de deur wijzen, maar wij zijn wel kerkelijk getrouwd. En wat God samenvoegt scheide de mens niet... Toch komt dit overspelige gedrag er wel tussen. Wat moet ik?
 

Deel deze uitzending: