search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Waarom zondig ik nog zo veel?

Het panel bespreek de brief van Erik. Hij worstelt met de vraag hoe het kan dat je als kind van God nog zoveel last kan hebben van de zonde.

VRAAG

Beste heren,

Op dit moment is het geestelijk donker in mijn hart. Ik loop tegen zoveel zonden aan. Ik weet dat de Heere Jezus is gekomen naar de aarde om zondaren te redden. Ik geloof in een barmhartige, liefdevolle en gewillige God. Als we tot Hem komen, wil Hij al onze zonden uitwissen. Hij wil de zonden van mij op Zich nemen en Zijn gerechtigheid aan mij geven. Dat geloof ik van harte. En wat een wonder. Maar hoe kan het dan als ik dit mag geloven dat er nog zoveel zonden overgebleven zijn? Ik weet wel dat een mens nooit zonder zonden zal zijn. Maar hoe kan je als kind van God nu zoveel zonden hebben? Ik ondek in mijzelf zoveel waarvan ik niet kan begrijpen dat dit in een hart van een kind van God kan leven. Gevoelens van liefdeloosheid, onwilligheid, verzet, liever voor mezelf willen leven dan voor God, hardheid, lauwheid in Bijbellezen en bidden, niet verlangen naar de hemel, egoïsme, etc. Ik zou graag anders willen zijn/worden, maar het wordt er niet beter op. Kan een kind van God zulke gedachten erop na houden? Ik word soms bang van mezelf wie ik ben. Als de dominee preekt en de kenmerken verkondigt die een christen heeft, dan herken ik mezelf daar gewoon totaal niet in. Ik vertel de Heere God deze dingen eerlijk, maar er verandert niets. Hoe moet ik dit zien? Hoe kan ik veranderd worden?

Hartelijke groeten,

Erik

Deel deze uitzending:

Ook interessant