search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Stoppen met stappen?

Vanavond bespreekt het panel de vraag van een jongere luisteraar van 18 jaar. Hij wil tot eer van God leven, maar vindt het moeilijk om bepaalde gewoonten los te laten. Zo blijft hij in het weekend stappen, terwijl hij eigenlijk vindt dat dit niet past bij een toegewijd leven.

BRIEF

Beste redactie van Ik zou wel eens willen weten,

Hoe moet ik verder in mijn leven? Ik heb een hele mooie, maar ook moeilijke periode achter de rug. Ik probeerde contact met God te zoeken. Ik vroeg God of Hij mij wilde laten zien in de Bijbel wat Hij van mij vond. Ik ben erg geschrokken door wat ik las. Ik merkte dat ik een zondaar ben. Sindsdien weet ik welke zonden ik doe, want ik word er elke keer bij bepaald. Ik zoek nu elke dag contact met God, maar ik begin te merken dat de satan mij niet met rust laat. Daar heb ik het heel moeilijk mee, want ik wil niet meer in zijn streken trappen. Ik ben 18 jaar en ik ben blij dat God in mijn leven begint te werken. Tegelijkertijd wil  ik sommige dingen nog niet loslaten. In het weekend ga ik nog vaak stappen, maar ik heb sterk het gevoel dat ik daar mee moet stoppen. Dat vind ik  alleen erg moeilijk. Al mijn vrienden ontmoet ik daar en die zullen niet begrijpen waarom ik niet meer kom. Ik bid ook elke dag dat God me niet zal loslaten. Maar dan merk ik op dat moment dat ik er alleen voor sta en dat God mij voor een keuze stelt. Ik las Fillippenzen 1. Toen merkte ik dat God toch heel dichtbij is. Hoe moet ik nu verder? Moet ik blijven bidden of God uitkomst wil geven, of sta ik er nu zelf voor? Ik bid ook elke dag tot God en vraag of Hij mij misschien een vriendin wil geven, want daar heb ik een sterke behoefte aan. Kan alleen God  antwoord geven op mijn vragen of heeft u een 'tip' voor mij?

Hartelijke groeten,

Deel deze uitzending: