search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Mijn ex gelooft niet in God

Wat doe je als je niet-gelovige ex regelmatig de kinderen over de vloer heeft en dingen met hen doet waarvan jij vindt dat ze niet goed zijn? Over deze vraag praten Henk Rothuizen en ds. Chris van Andel

BRIEF

Beste broeders van het panel,
 
Mijn ex gelooft niet in God. Ik wel. Bij ons trouwen dachten wij dat het geen probleem zou zijn dat ik wel geloofde en hij niet, want wij hebben beloofd dat wij elkaar daarin zouden respecteren. Hij komt uit een gezin waarin laatdunkend over geloof en gelovigen werd gesproken. Ik kom uit een evangelisch christelijk gezin, waar ik de waarde van het leven met God heb leren kennen en waarin ik het leven met Jezus Christus op een heel mooie manier heb meegekregen. Ik heb mij op mijn 18e laten dopen en heb nog steeds allerlei taken in de kerk waar ik heel dankbaar voor ben. Laatst is mij gevraagd of ik een opleiding voor pastoraat zou willen doen, maar ik twijfel hier heel erg over.
 
Hoewel wij liefdevol en respectvol met elkaar wilden leven, sijpelde de invloed van mijn schoonfamilie steeds sterker door en probeerde mijn ex mij gaandeweg meer weg te houden bij mijn broeders en zusters in het geloof. Zelf leefde hij helemaal in de wereld en dat is nog steeds zo.
 
Mijn puberkinderen komen regelmatig een weekend bij hem. Hij onderneemt met hen dan van alles wat ik liever niet zou willen. Het is duidelijk dat zij dan in elk geval niet naar de kerk gaan, ook al zouden zij dat zelf wel graag willen. Zij durven hem dat niet te zeggen. Zij hebben allerlei loyaliteitsconflicten en deze worden stelselmatig gevoed. Mijn man hoopt dat zij op gegeven moment met het geloof breken. Ik vrees daarvoor.
 
Wat kan ik op dit moment meer doen dan bidden?

Deel deze uitzending: