tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pauseGert van der Vijver

Deze kunstenaar ontdekte op een congres hoe spannend en ontroerend zand kan zijn en maakte van het spelen ermee zijn beroep.

Wim Jansen

Deze theoloog en dichter van de bundel 'Zingen aan de Styx' is als een Egyptische priester die 's ochtends de zon verwelkomt en 's avonds de nacht.

Kirsten van den Hul

Deze change agent ging als jongvolwassene naar Tunesië om te studeren, want Arabisch ontbrak nog aan haar talenwaaier. In die stad trainde ze niet ...

Joy Wielkens

Deze actrice en zangeres maakte een voorstelling over haar afwezige vader om hem vervolgens te vinden.

Jaap Robben

Voor deze schrijver is het verschil tussen proza en poëzie dat er in proza staat wat er moet staan en in poëzie niet staat wat er staat.

Anne Dijk

Deze islamologe ziet de extremen steeds extremer worden. Ze pleit voorbij de tolerantie voor acceptatie en voor dankbaarheid.

Rien van den Berg

Deze journalist en dominee verhaalt van plastic appeltjes, een Maserati en de hel als aanmoediging.

Wahhab Hassoo

Deze gevluchte Irakese student denkt nog dagelijks aan de mensen die zijn achtergebleven in oorlogsgebied. Hij roept ons op dat ook te doen.

Anja den Bok

Deze auteur schreef een boek over haar katholieke jeugd en haar tijd in het klooster. Ze legt ons op bed met een gedicht van Erich Fried.

Sjoerd Kuyper

Veel fragmenten uit verhalen van deze schrijver komen terecht in kinderboeken over filosofie. Zo heeft zijn studiegeld toch nog wat opgeleverd.

Stevo Akkerman

Deze columnist probeert de achterkant van het nieuws te pakken en mensen mee te nemen in zijn denken. Polemiek is niet aan hem besteed.

Tara Scally

Een documentaire zette deze activiste als zestienjarige op het spoor van de Schone Kleren campagne. Ze stopt ons in met een verhaal over solidariteit.

James Oesi

Deze muzikant ontdekte dat Bach op de contrabas nog mooier, dieper en rijker klinkt.

Steven Saro

De dood bracht een verborgen talent van deze dichter aan het licht. Voor hem is dichten troostrijk.