tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause

De Grote Bijbelquiz 2015

Op zaterdag 24 oktober 2015 wordt de Grote Bijbelquiz 2015 uitgezonden. Houd de website in de gaten voor meer informatie!

Bert van Leeuwen (EO)

In 1984 kwam Bert van Leeuwen als omroeper in dienst van de Evangelische Omroep. Al gauw werd Bert als presentator gevraagd. Hij begon met de programma's Allround en Bert's Yellow Cab. Later volgden nog veel andere programma's: Ik weet het beter, Black Out, Jong geleerd en het Eindexamenjournaal.

In 1993 ging Bert de EO-Jongerendag presenteren. Mede door zijn enthousiaste manier van presenteren groeide deze dag uit tot één van de grootste christelijke evenementen van Europa. Intussen was Bert druk met andere programma's, zoals Na de diagnose. Ook Chirurgenwerk, Follow me, Bodycheck werden door hem gepresenteerd.

De laatste jaren is Bert vooral te zien in That's The Question en Het Familiediner. Dit laatste programma probeert families, waar kleine of grote problemen de relaties hebben verstoord, weer bij elkaar te brengen. Verder presenteert Bert samen met Jeroen Snel De Grootste Royaltykenner van Nederland en is hij te zien in Op uw Gezondheid!

Jacobine Geel (NCRV)

Jacobine Geel studeerde theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en werkt sinds 1999 voor televisie. In 2002 begon ze bij de NCRV met de presentatie van Heilig vuur. Sinds 2004 is Jacobine wekelijks te zien in het programma Schepper&co. Ook presenteerde ze driemaal het Sint Jans kerstconcert. Met de EO bracht ze de programma’s Debat op 1 en De nationale Bijbeltest op de buis.