tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio

De Grote Bijbelquiz 2013

Op woensdag 30 oktober gaan er opnieuw vier BN’ers de strijd met elkaar aan in De Grote Bijbelquiz. Stijlmeester Maik de Boer, ...

De Grote Bijbelquiz 2012

Presentatrice Dolores Leeuwin, acteur Sjoerd Pleijsier, zanger, componist en hertaler van wereldhits Jan Rot en presentatrice ...

De Grote Bijbelquiz 2011

Wie weet er veel over de Bijbel en wie kan Mozes nog niet van Abraham onderscheiden? In De Grote Bijbelquiz 2011 testen ...

Teamcaptains

Ernst Daniël Smid is zanger, televisiepresentator en speelde in verschillende musicals. In 1992 ontving hij de Zilveren Harp voor zijn eerste solo-cd met Nederlandstalige chansons en liederen. Later begon hij met het presenteren van het televisieprogramma Una Voce Particolare en ook het Radio 4-programma Ernst Daniël. Ook presenteerde hij God in de Lage Landen van de EO.  

Arie Slob is Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. In februari 2007 volgde hij André Rouvoet op als fractievoorzitter van die partij. Naast politiek houdt hij onder meer van lezen, atletiek en is hij liefhebber van muziek. 

René van Kooten is een musicalster, maar ook zanger en auteur. Hij speelde onder andere in musicals als Aïda, Beauty and the Beast en de revival van Les Misérables. Ook was hij tijdelijk te zien als Frederik Waal in de Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden. Tijdens The Passion in 2013 kroop Van Kooten in de rol van Jezus. 

Shirma Rouse eindigde vorig jaar als tweede in de finale van de Voice of Holland. De zangeres is geboren in Sint Eustatius en kwam op negentienjarige leeftijd naar Nederland. Ze werd vooral bekend als achtergrondzangers bij onder andere Izaline Calister en Anouk. In 2013 werd Rouse door The Eurvision Times uitgeroepen tot beste achtergrondzangeres. Op 28 november 2014 brengt ze haar nieuwe album 'Shoud it Out Loud' uit.

Bert van Leeuwen (EO)

In 1984 kwam Bert van Leeuwen als omroeper in dienst van de Evangelische Omroep. Al gauw werd Bert als presentator gevraagd. Hij begon met de programma's Allround en Bert's Yellow Cab. Later volgden nog veel andere programma's: Ik weet het beter, Black Out, Jong geleerd en het Eindexamenjournaal.

In 1993 ging Bert de EO-Jongerendag presenteren. Mede door zijn enthousiaste manier van presenteren groeide deze dag uit tot één van de grootste christelijke evenementen van Europa. Intussen was Bert druk met andere programma's, zoals Na de diagnose. Ook Chirurgenwerk, Follow me, Bodycheck werden door hem gepresenteerd.

De laatste jaren is Bert vooral te zien in That's The Question en Het Familiediner. Dit laatste programma probeert families, waar kleine of grote problemen de relaties hebben verstoord, weer bij elkaar te brengen. Verder presenteert Bert samen met Jeroen Snel De Grootste Royaltykenner van Nederland en is hij te zien in Op uw Gezondheid!

Jacobine Geel (NCRV)

Jacobine Geel studeerde theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en werkt sinds 1999 voor televisie. In 2002 begon ze bij de NCRV met de presentatie van Heilig vuur. Sinds 2004 is Jacobine wekelijks te zien in het programma Schepper&co. Ook presenteerde ze driemaal het Sint Jans kerstconcert. Met de EO bracht ze de programma’s Debat op 1 en De nationale Bijbeltest op de buis.