Aflevering 1: Texel

Aflevering 1: Texel

Een gameshow met BN'ers en vogelaars: een unieke combinatie die op de Nederlandse televisie niet eerder is vertoond. Bij In de ban van de condor nemen de duo's het tegen elkaar op in een wedstrijd die uitmaakt wie het meest weet over vogels én hoe deze te vinden in de wildernis op maar liefst drie verschillende continenten.

In de eerste aflevering verwelkomt anchor Tooske Ragas op Texel de vier eerste teams waaronder presentatoren Dan Karaty, Gallyon van Vessum, Ajouad el Miloudi en model Sylvia Geersen. Op dit bijzondere Waddeneiland strijken elke herfst opnieuw tienduizenden vogels neer als tussenstop op weg naar het verre Zuiden, of om hier de winter door te brengen. Jurylid Eddy Zoëy, naast presentator ook enthousiast vogelaar, beoordeelt de eerste opdrachten: het identificeren en fotograferen van zoveel mogelijk verschillende vogels vanaf een garnalenboot en kris kras over het eiland.

Wie van de BN'ers houdt zich staande in deze onbekende wereld vol visarenden, zwartkopmeeuwen en Jan van Gent's? Het wordt een pijnlijke confrontatie met eigen kunnen én een bijzondere ontmoeting met de vogelaars met wie de BN'ers de komende tijd een team zullen vormen.

Deel deze uitzending: