Remember in Green en de Oerloper

George loopt al 13 jaar, waarvan de laatste 12 op een erg bijzondere manier. Na een jaar hardlopen raakte hij dusdanig geblesseerd dat hij besloot op zijn blote voeten verder te gaan.

Danny van Ramshorst was eigenaar van een hoveniersbedrijf en kreeg tijdens werk regelmatig het verzoek om extra zorg en aandacht te besteden aan bomen en struiken met emotionele waarde. Een oude eik achter in de tuin bleek nog door opa geplant te zijn of de as van moeder was rond de vlinderstruik uitgestrooid, keer op keer waren het herinneringen aan een overleden dierbare. Danny bedacht hoe mooi het zou zijn als de boom echt op as gekweekt zou kunnen worden. Dit bleek te kunnen en dus startte hij Remember in Green op. In Melk en Honing haalt meneer De Brouwer de groene herinnering aan zijn vrouw op.

Boerinnencompetitie
Waar koeien melken voor bijna elke boerin een fluitje van een cent is, staat het ezels melken nog lang niet op de kaart. Toos, Thea en Wilma leren van Marjon hoe dat in z’n werk gaat en komen er ook achter hoe je op een ambachtelijke manier aan hout voor de open haard komt.

De Oerloper
George is een hardloper. George loopt al 12 op een erg bijzondere manier, namelijk op zijn blote voeten. Iedereen verklaarde George voor gek, maar hij hield vol en met resultaat. Binnen korte tijd was hij van zijn blessure af en zijn liefde voor het lopen en hardlopen op blote voeten was geboren. Bovendien heeft George sindsdien geen blessure meer gehad. Hij heeft contact met de aarde en ervaart het als een groot geluk en genot om alles wat hij onder zijn voeten voelt zo intens te kunnen beleven. Herman moet er ook aan geloven en duikt onder in de wereld van blote voeten.

Geef een reactie

Vul de onderstaande velden in
* Verplichte velden

2 Reactie(s)

max

beetje late reactie, maar toch wil ik nog kwijt dat het hele gedoe met die as en die bomen op mij heel slecht is overgekomen. het zit me dwars dat de eo zich leent voor zulk heidens geneuzel. het is sowieso al niet bijbels om te cremeren, en dan nog die afschuwelijke taferelen dat overleden mensen op een bepaalde manier bij je terugkomen in de tuin door middel van die bomen.... jakkes, de koude rillingen lopen mij over het lijf. dit soort dingen hebben een goddeloos, onbijbels en hoog heidens gehalte. jammer, erg eigenlijk... mvrgr, max

Pianoforte

Tot soortgelijke conclusies was ik ook al gekomen. Sindsdien vraag ik mij af: waarom hebben schoenen hakken? http://pianoforte.weblog.nl/geen-categorie/lopen-op-blote-voeten/