Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 tips om Pasen te vieren

Maak er een feest van

Het is bijna Pasen. Hier wat ideetjes om het Paasfeest te vieren – samen met je gezin of juist door aan anderen te denken.

Deel:

1. Lees of bekijk naast het echte paasverhaal een verhaal dat de paasboodschap ook in zich heeft, maar minder expliciet of op een andere manier. Bijvoorbeeld het boek en de film van Narnia. Een leuk luisterboek op YouTube is De kunstenaar. 

2. Schrijf een brief aan Jezus. Deze las ik op een Amerikaanse blog. Mooi om je eigen gedachten eens op papier te zetten, met Jezus als focus. Wat zou je allemaal tegen Hem willen zeggen?

3. Vier het avondmaal als gezin. Vervang de wijn door druivensap en vier op Goede Vrijdag het avondmaal met elkaar. Gewoon aan tafel.

4. Laat Goede Vrijdag echt een andere avond zijn. Je kunt op die avond kaarsen aansteken en in soberheid doorbrengen. En zo in de stilte overdenken welke pijn Jezus heeft geleden en wat Hij heeft gedaan om het kwaad te overwinnen.

5. Zoek een stilteplek op en gebruik die plek om de tijd te nemen om iets uit de bijbel te lezen en met God te praten

6. Maak van Paaszondag echt een feest. Trek je vrolijke kleren aan, bekijk een kerkdienst, dek de tafel uitgebreid. Zet vrolijke muziek op!

Vier het feest met mensen die misschien minder of nauwelijks in de kerk komen

7. Zeg bewust tegen elkaar: “Jezus is opgestaan.” Misschien klinkt het overbekend, en als je het hardop zegt, misschien juist heel bizar. Maar herinner je jezelf en anderen eraan dat dat de basis is van het geloof in Jezus.

8. Nodig iemand uit om naar de kerkdienst te bekijken. Vier het feest met iemand die misschien minder of nauwelijks in de kerk komt. Juist deze dag hoort iedereen erbij.

9. Laat juist met Pasen weten dat je iemand niet alleen is. Laat mensen die het extra nodig hebben weten dat je aan ze denkt. Doe een lief kaartje door de bus of breng iets lekkers - al dan niet zelfgemaakt - langs.

Beeld: Nienke van Denderen

Lees ook: De lekkerste lenterecepten voor jouw paaspicknick

Geschreven door

Maria van Beelen

--:--