Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anneke heeft een samengesteld gezin: 'We hebben het gered, maar nu denk ik weleens: hoe dan?'

Anneke Tel-Mostert verloor op 34-jarige leeftijd haar man en hertrouwde met Marten Tel. ‘Ik had nooit gedacht dat ik van een andere man kon houden!’ In de nieuwste Eva lees je uitgebreid over het samengestelde gezin. 'We hebben het gered, maar nu denk ik weleens: hoe dan?'

Deel:

Nadat Anneke net weduwe was geworden, kwam haar jongere broertje Gerard om het weekend helpen met de kinderen. Toen leerde Anneke Marten kennen en de twee gezinnen maakten kennis met elkaar. De 22-jarige Gerard Mostert zag de 17-jarige Anniek Tel op de bank zitten en dacht: dat is een leuke griet. 

Hoewel hij vindt dat Anneke na het overlijden van zijn zwager Geert snel een relatie met Marten is aangegaan, was Gerard vooral bezig met Anniek. Anniek: ‘Mijn vader (Marten, red.) had al heel snel in de gaten dat het iets werd tussen ons. Een week later waren Gerard en ik aan het oppassen in Annekes huis zodat heitie (vader, red.) naar Anneke kon. Ze zaten maar te wachten tot ik een keer thuiskwam, maar dat gebeurde niet. We hebben tot diep in de nacht zitten kletsen.

De relatie met mijn zus werd ineens anders, omdat ik verkering kreeg met de dochter van haar man

Gerard: “Tot drie uur of zo. Twee weken later hadden wij verkering. In het begin was het best lastig, want de relatie met mijn zus werd ineens anders omdat ik verkering kreeg met de dochter van haar nieuwe vriend en later man. Dan krijg je een andere verhouding.”

Anniek: “Iedereen moest een nieuwe positie innemen en dat was best een zoektocht. Dat gold ook voor mij in relatie met Anneke. Voor Gerard was het bijvoorbeeld best lastig als de gesprekken tussen Anneke en mij weleens stroef verliepen, want waar hoort hij dan bij en welke kant kies je?”

Gerard: “Ik begrijp hoe Anneke denkt en handelt en dat was heel anders dan de Tellen gewend waren. Ik ging haar directe manier van communiceren bijna verdedigen, wat weer voor spanning zorgde tussen Anniek en mij.”

Ik vond het belangrijk dat mijn zus gewoon mijn zus bleef en niet mijn schoonmoeder

Anniek: “Toen we trouwden, kwam er meer verbinding. Dat gold zeker toen onze kinderen Maarten en Suzanne werden geboren. Anneke en mijn vader zijn echt pake (opa, red.) en beppe (oma, red.) voor hen.”

Gerard: “Ik vond het heel belangrijk dat mijn zus gewoon mijn zus bleef en niet mijn schoonmoeder werd, want die is in de hemel. Voor mij is Anneke eerst en vooral mijn zus en de beppe van mijn kinderen.”

Studio Lin maakt-169

In de nieuwste Eva met het thema 'Alles is liefde' lees je het hele verhaal van Anneke en meer verhalen over dit samengestelde gezin. Word abonnee of bestel een los nummer!

Geschreven door

Jeannette Coppoolse

--:--