Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcasttips van Martine ten Klooster

27 januari 2022 · Leestijd 3 min

In de twee-wekelijkse podcastnieuwsbrief Podcast Podium geven bevlogen EO-collega's tips over boeiende podcastverhalen uit ons eigen aanbod en dat van anderen. Deze week helpt Martine ten Klooster je de weg door het grote aanbod podcasts te vinden.

Tip 1 - Grijs Gebied
Toegegeven, getriggerd door de Netflix-serie ‘Undercover’ wilde ik meer weten over echte geheime agenten. Uiteraard van alles níet gevonden. Toch staat de Volkskrantredactie klaar om me meer te leren hierover. Sterker nog, ik word gedwongen een mening te vormen. In Grijs Gebied stelt jus titieverslaggever Elsbeth Stoker de vraag hoe ver politie mag gaan met infiltratie en misleiding. Elke aflevering is een zaak. Op een heel intieme manier hoor je via advocaat en familie van de al dan niet veroordeelde hoe dun het lijntje kan zijn tussen stoere praatjes en een bekentenis. 

Luister hier: de schimmige wereld van de geheime agenten

Tip 2 - Dit Was De Radio

Als je niet zo thuis bent in de radiowereld, dan denk je bij deze tip misschien ‘mweh, laat maar gaan’. En dat is precies het mooie aan podcast. Want als er door vakgekkies in mijn werkgebied zo’n niche-podcast is, bestaat dat waarschijnlijk ook in jouw werkgebied. Het wordt gemaakt door Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen. De allerkortste samenvatting is dat ze een selectie radiominuten bespreken en daar een uur mee kunnen vullen. Sinds ze van tweewekelijks naar wekelijks zijn gegaan moet ik veel buitenwandelen om het bij te houden, maar na elke geslaagde poging heb ik op z’n minst een keer gelachen, m’n wenkbrauwen gefronst en ben ik weer helemaal bij wat het radionieuws betreft. 

Luister hier: mooie en niet zo gelukte radiofragmenten

Tip 3 - En Toen Was Ik Mantelzorger

Een aantal jaar geleden werkte ik met Tom Herlaar aan een programma op NPO Radio 5. Hij vertelde altijd veel over zijn hulpbehoevende moeder en deed z’n best om zijn radiowerk zo goed mogelijk te combineren met de zorgtaken voor haar. Waar ik me toen moest inleven in hoe dat zou zijn met een paar voorbeelden, kan ik nu het grotere plaatje goed volgen. Tom geeft mantelzorgers een gezicht. Met zijn eigen verhaal als vertrekpunt.

Luister hier: als iemand afhankelijk van je is...

Meer van deze tips? Ontvang de podcast nieuwsbrief van de EO.

Wil je op de hoogte blijven van de meest interessante, informatieve en inspirerende podcast afleveringen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang om de week de tips in je mailbox.

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.

--:--