Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stralend Kerstfeest met Dolores Leeuwin: Night of the Lights

'Kerstverhaal bijna voelbaar'; vrijdag, 20.25 uur, NPO 1

Deel:

Aan het eind van een onrustig 2020 zendt de EO – in samenwerking met het Leger des Heils – een kerstprogramma vol licht uit. Jim Bakkum, Ruth Jacott en Marlijn Weerdenburg zingen onder leiding van Eric van Tijn kerstliederen. Presentator Bert van Leeuwen bemoedigt in Stralend Kerstfeest: Night of the Lights mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Verteller Dolores Leeuwin neemt ons op een persoonlijke manier mee door het verhaal van Maria in Stralend Kerstfeest – night of the lights. Ze laat de kijker zó dichtbij komen dat je bijna zelf kunt voelen hoe het geweest moet zijn. De muzikale begeleiding is van harpiste Lavinia Meijer en de brassband van het Leger des Heils.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Stralend Kerstfeest Bert van Leeuwen Doloris Leeuwin
Presentator Bert van Leeuwen met verteller Dolores Leeuwin en de artiesten uit 'Stralend Kerstfeest'. Credits: Danny Grootveld.

Nostalgische kerstnummers mogen op deze kerstavond niet ontbreken. Jim Bakkum, Ruth Jacott en Marlijn Weerdenburg zingen bekende kerstliederen zoals Silent Night, Hallelujah en Driving Home For Christmas. Deze worden afgewisseld met bijzondere nummers die passen bij de persoonlijke verhalen die in het programma te zien zijn. Dit allemaal onder de muzikale leiding van de Eric van Tijn-band. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bert van Leeuwen ontmoet in Stralend Kerstfeest de twee zussen Stephanie en Annelies. Zij zijn kinderen van ouders met zware alcoholproblemen. Beide werden uit huis geplaatst. Annelies heeft een mentale beperking en werd opgenomen in een instantie. Stephanie verbleef in verschillende pleeggezinnen, maar kwam uiteindelijk op straat terecht. 

Online kerstwensen

Ook online kunnen mensen elkaar een steuntje in de rug geven met een mooie kerstwens! Op stralendkerstfeest.nl kan de bezoeker een geliefde een stralend kerstfeest wensen. De kans bestaat dat deze kerstwens te zien is in de tv-uitzending van Stralend Kerstfeest.  

Gelukkig heeft Stephanie nu sinds drie jaar een eigen huis. Maar de droom die ze samen met Annelies, al sinds haar kinderjaren heeft, is nog niet uitgekomen. Samen chique dineren en overnachten in een hotel. Bert van Leeuwen brengt de zussen bij elkaar en maakt dit speciale moment mogelijk.

Stralend Kerstfeest: Night of the Lights

Met dit programma op eerste kerstdag willen de EO en het Leger des Heils steun en liefde brengen aan diegenen die het moeilijk hebben, en op deze manier iets laten zien van de liefde van Jezus. Verteller Dolores Leeuwin neemt de kijker mee door het verhaal van Maria, terwijl Bert van Leeuwen mensen ontmoet die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. "Het is heel bijzonder om mensen die een hoop tegenslagen hebben gehad te bemoedigen," vindt Bert. "Wat dit voor hen betekent en hoe ze erop reageren, is onbetaalbaar."  

Vrijdag 25 december, 20.25 uur, NPO 1

Beeld: Danny Grootveld

Kijk 'Stralend Kerstfeest' hier terug

--:--