Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weduwe Marlies trouwde opnieuw met haar jeugdliefde

‘Ik wilde weten of dit meer dan nostalgie was’

Marlies van Dongen (46) verloor haar man en vader van twee kinderen. Twee jaar geleden stapte ze brutaal op haar jeugdliefde Roel Westra (46) af. De liefde die ze als 13-jarige pubers al voelden, was er nog steeds. Nu vormen ze met hun kinderen een gezin.

“Ik was 38 toen mijn man Jeroen overleed na een ziekbed van vijf maanden. Ik bleef achter met twee peuters. ‘Ik wens je iemand toe die goed is voor jou en de kinderen. Maar niet te snel,’ had hij gezegd. In eerste instantie stond ik daar helemaal niet voor open. Ik moest eerst opnieuw leren het leven te vertrouwen.

Ik ben met mijn kinderen gaan reizen door Nieuw-Zeeland en had daar zoveel mooie, toevallige ontmoetingen waardoor ik weer vertrouwen begon te krijgen. Ik leerde dat ik meer op mijn intuïtie moest vertrouwen. Toen de kinderen naar de basisschool gingen heb ik hulp gezocht, onder meer door therapie.”

‘Ik moest eerst opnieuw leren het leven te vertrouwen’

“Mijn werk was visualisaties maken voor merken. Dat ben ik ook voor mijn eigen leven gaan doen; als ik mijn verhaal kon schrijven, hoe zou het er dan uitzien en hoe zou ik me dan willen voelen? Dat bracht veel positieve verandering in mijn leven.

Twee jaar geleden flitste Roel ineens door mijn hoofd – mijn vriendje van toen ik dertien was. Hoe zou het met hem zijn? Ik wist dat hij mij volgde op social media, waar ik weleens deelde over mijn leven. Hij was dus op de hoogte. Ik had geen idee hoe zijn leven eruitzag maar ik besloot hem, dertig jaar later, een berichtje te sturen.

Toen ik twee dagen later mijn mail opende, zat daar een lange brief in. Later vertelde hij me: ‘Ik had je bericht nog niet geopend en ik voelde al zoveel liefde.’ Nadat we elkaar een maand berichten hadden gestuurd, wilde ik hem ontmoeten om te weten of dit meer dan nostalgie was, dus reed ik naar zijn huis in Rozendaal. We praatten en die klik was er nog steeds.”

‘Ik besloot hem, dertig jaar later, een berichtje te sturen’

“Precies toen ik er klaar voor was, stapte hij op me af en gaf me een zoen. En toen wist ik het. Ik voelde de energie en het vuur, alles viel op z’n plek. We maakten daarna een wandeling en liepen langs een kasteel en een oranjerie op een steenworp afstand van zijn huis. Ik kreeg kippenvel, want een kasteel met grote bomen en een oranjerie, dat stond op mijn vision board. Het was alsof ik in een droom zat die werkelijkheid werd.

Inmiddels woon ik met mijn kinderen met hem samen. Roel is voor mijn kinderen echt een vaderfiguur. Het was uitdagend om me weer open te stellen voor de liefde, maar ik was er klaar voor. Ik voelde me verbonden met mezelf en dat gaf me kracht.”

Tekst: Marinde van der Breggen

Beeld en productie: Linda Roelofs

Visagie en styling: Joselien Hoogendam

--:--