Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva leest

Lees boeken die de moeite van het lezen waard zijn en bespreek ze samen met andere Eva-vrouwen.

Doe jij mee met 'Eva Leest'?

Nieuwe plaatsen bezoeken en inspirerende mensen ontmoeten zonder op pad te gaan? Eva neemt je de komende maanden mee op reis zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Laat je meenemen in een andere wereld, die maar een bladzijde van jou verwijderd is.

In elk Eva-magazine dat dit jaar op de mat valt, tippen we christelijke en niet-christelijke boeken die de moeite van het lezen waard zijn. Bij elk boek vind je op deze pagina gespreksvragen, lees je een interview met de schrijver en kun je via een besloten Facebookgroep met andere lezeressen in gesprek gaan.

Ook hopen we in de toekomst (online) evenementen rondom Eva leest te organiseren. Wil je hiervan als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je hieronder in voor de Eva Leest nieuwsbrief.

Wat lezen we?

Fortuna's kinderen, Annejet van der Zijl
Op 15 juni zijn we begonnen aan het boek Fortuna's kinderen van Annejet van der Zijl.

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur. Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?
Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte voorouder?

Je kunt dit boek bij de (lokale) boekhandel vinden, maar het is ook als eBook beschikbaar.
Sluit je aan bij de Eva Leest Facebookgroep. We lezen hier elke week een aantal bladzijden en praten met elkaar door over dit boek.

Welk boek lezen we de volgende keer?

Op woensdag 17 augustus valt Eva-4 op de mat en beginnen we aan De zwarte koningin van Catharina Botermans.
De zwarte koningin gaat over de de jonge Fiora die haar debuut maakt aan het Franse hof. Als snel ontmoet ze de koningin-moeder Catherine de' Medici. Fiora wordt al snel een van Catherines meest intieme vertrouwelingen. Catherina vraagt of Fiora voor haar wil spioneren, maar de opdrachten die ze krijgt waardoor seeds gevaarlijker. Op een gegeven moment zet Fiora alles wat haar dierbaar is op het spel. Zal het kwaad het winnen van het goede?

Eva Leest nieuwsbrief

Ontvang maximaal 2 keer per maand een nieuwsbrief met daarin interviews, gespreksvragen en events rondom Eva Leest!

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.

Annejet van der Zijl: ‘Liefde stijgt boven beperkingen uit’
Annejet van der Zijl: ‘Liefde stijgt boven beperkingen uit’
--:--