Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva leest

Lees boeken die de moeite van het lezen waard zijn en bespreek ze samen met andere Eva-vrouwen.

Doe jij mee met 'Eva Leest'?

Nieuwe plaatsen bezoeken en inspirerende mensen ontmoeten zonder op pad te gaan? Eva neemt je de komende maanden mee op reis zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Laat je meenemen in een andere wereld, die maar een bladzijde van jou verwijderd is.

In elk Eva-magazine dat dit jaar op de mat valt, tippen we christelijke en niet-christelijke boeken die de moeite van het lezen waard zijn. Bij elk boek vind je op deze pagina gespreksvragen, lees je een interview met de schrijver en kun je via een besloten Facebookgroep met andere lezeressen in gesprek gaan.

Ook hopen we in de toekomst (online) evenementen rondom Eva leest te organiseren. Wil je hiervan als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je hieronder in voor de Eva Leest nieuwsbrief.

Wat lezen we?

De zwarte koningin, Catharina Botermans
Op 17 augustus valt Eva-4 op de mat en beginnen we aan het boek De zwarte koningin van Catharina Botermans.

De zwarte koningin gaat over de de jonge Fiora die haar debuut maakt aan het Franse hof. Als snel ontmoet ze de koningin-moeder Catherine de' Medici. Fiora wordt al snel een van Catherines meest intieme vertrouwelingen. Catherina vraagt of Fiora voor haar wil spioneren, maar de opdrachten die ze krijgt waardoor steeds gevaarlijker. Op een gegeven moment zet Fiora alles wat haar dierbaar is op het spel. Zal het kwaad het winnen van het goede?

Je kunt dit boek bij de (lokale) boekhandel vinden, maar het is ook als eBook beschikbaar.
Sluit je aan bij de Eva Leest Facebookgroep. We lezen hier elke week een aantal bladzijden en praten met elkaar door over dit boek.

Welk boek lezen we de volgende keer?

Op woensdag 12 oktober valt Eva-5 op de mat en beginnen we aan Het grachtenhuis van Rachel van Charante.

De roman Het grachtenhuis van Rachel van Charante, bekend van haar succesvolle debuut Het schuilhuis, begint in Lochem, 1942. Heleen woont tijdelijk bij haar ouders op de boerderij, nadat haar man is omgekomen aan het front. Ze kan echter niet wachten om terug te keren naar Amsterdam, waar ze haar leven had opgebouwd. Als ze de kans krijgt om als secretaresse voor een belangrijk advocatenkantoor in de hoofdstad te gaan werken, grijpt ze die met beide handen aan.

Maar algauw komt ze erachter dat haar baas in dienst is van het Duitse Rijk, en Heleen begint te twijfelen. Wil ze wel voor zo iemand werken? Tegelijkertijd beseft ze dat ze ook invloed kan hebben – en misschien zelfs haar beste vriendin kan helpen, die Joods is. Er breekt een levensgevaarlijke periode aan. Terwijl ze niemand meer écht kan vertrouwen, moet Heleen cruciale keuzes maken om de mensen van wie ze houdt te kunnen redden.

Eva Leest nieuwsbrief

Ontvang maximaal twee keer per maand een nieuwsbrief met daarin interviews, gespreksvragen en events rondom Eva Leest!

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.

Deze boeken tippen Eva-lezeressen aan jou
Deze boeken tippen Eva-lezeressen aan jou

Lekker lezen over romantiek, diepgang en opvoeding

Annejet van der Zijl: ‘Liefde stijgt boven beperkingen uit’
Annejet van der Zijl: ‘Liefde stijgt boven beperkingen uit’

Fortuna’s Kinderen: een familiesaga

--:--