Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva's online training 'Hoe vind ik zingeving in de stilte'

Ontwikkel een heldere blik en een gevoelig gehoor en leer zo hoe je meer zingeving in je leven krijgt. De online training wordt gegeven door theoloog Tomas Sjödin.

Stilte is een vergeten levenskunst

Je kent theoloog en schrijver Tomas Sjödin wellicht van zijn columns in Eva magazinemaar hij schreef ook het boek Het geluid van de stilte. Bij dat boek heeft Eva een training ontwikkeldHet doel van deze training is om door middel van stilte een heldere blik en gevoelig gehoor te krijgen. En dat het je helpt om meer zingeving te ervaren in je leven. Soms door een wandeling, soms door de stilte zelf, soms door na te denken over wat er zich afspeelt in je innerlijk leven. Stilte is een vergeten levenskunst die het meer dan waard is om opnieuw te ontdekken.

Het geluid van de stilte

Tomas is een Zweedse schrijver die houdt van mensen, muziek en geluiden om zich heen. Toch schrijft hij juist ook over het belang van stilte. In Het geluid van de stilte vertelt hij open over zijn verlangen naar stilte en zijn weg daarin door de jaren heen. En daar hoef je niet altijd letterlijk stil voor te zijn. Want, zegt Tomas: “Goede stilte gaat meer over de juiste toon treffen dan over stil worden.”

Zijn boek bestaat uit 21 hoofdstukken waarin hij een gedachte deelt. Bij deze nieuwe training ontvang je een werkboek met bij elk hoofdstuk een verwerkingsvraag of -opdracht. Daarmee is deze training ook heel geschikt om met een bijbelstudiegroep, kring of met vrienden te behandelen.

Een van de hoofdstukken gaat over ‘helende tranen’, daar heeft Tomas een inspirerende video over opgenomen. Tomas heeft drie zonen waarvan er twee op jonge leeftijd zijn overleden, daarover vertelt hij meer in de video met zijn levensverhaal.

De training bestaat uit:

  • het boek van Tomas Sjödin Het geluid van de stilte (t.w.v. €19,99)
  • werkboek (geprint en digitaal) met vragen en opdrachten bij de 21 hoofdstukken van het boek Het geluid van de stilte.
  • een video van Tomas Sjödin over ‘Helende tranen’
  • een video met het levensverhaal Tomas Sjödin
  • een meditatieve podcast

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--