Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Giovanca Ostiana

Presentator

Achtergrond en carrière

Giovanca laat zich niet graag in een hokje plaatsen. Ze begon op jonge leeftijd met zingen, schrijven, modellenwerk én studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Als achtergrondzangeres werkte ze met verschillende nationale en internationale artiesten als Extince, Typhoon, Izaline Calister & Jhelisa Anderson.

In 2008 debuteerde ze als solozangeres met het album 'Subway Silence' waarmee ze een gouden plaat binnenhaalde en in 2009 werd uitgeroepen tot 3FM Serious talent. Ook mocht zij een zilveren harp in ontvangst nemen en sleepte ze verschillende nominaties en awards in de wacht. Na 'Subway Silence' verschenen de albums 'While I'm Awake' en 'Satellite Love' .

EO-programma's

Sinds januari 2020 presenteert ze namens de EO samen met Tijs van den Brink elke dinsdagavond het programma Op1. In 2021 presenteert ze EO Allegro: Van Sweelinck tot Stravinsky en Stralend Kerstfeest.

Giovanca Ostiana presenteerde samen Tijs van den Brink Het Grote Hokjesexperiment. In het programma worden bestaande vooroordelen per groep besproken. Vanaf september 2022 presenteert Giovanca Bid, bedank, bewonder.

Vanaf 2023 presenteert Giovanca de zaterdageditie van het NPO Radio 5-programma Open Huis.

In 2023 presenteert ze, samen met Anne-Mar Zwart, het programma Zing!. En samen met Bert van Leeuwen presenteert ze Het grote 30 tellen tv-toernooi.

In de podcast Searching for the soul duiken Henk van Steeg en Giovanca Ostiana in de ziel van de gospel muziek. Hoe komt het dat deze muziek de ziel zo beroert? Bekende namen als Shirma Rouse, Michelle David en Berget Lewis vertellen over hun liefde voor deze muziek.

Searching for the Soul

Meer over de podcast:

Searching for the Soul

En verder

Van 2016-2019 presenteerde Giovanca het programma Vrije Geluiden bij KRO-NCRV. Voordat de coronacrisis uitbrak was zij bezig met haar tour 'Giovanca honours Diana Ross'.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--