Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Giovanca Ostiana

Presentatrice

Achtergrond en carrière

Giovanca laat zich niet graag in een hokje plaatsen. Ze begon op jonge leeftijd met zingen, schrijven, modellenwerk én studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Als achtergrondzangeres werkte ze met verschillende nationale en internationale artiesten als Extince, Typhoon, Izaline Calister & Jhelisa Anderson.

In 2008 debuteerde ze als solozangeres met het album 'Subway Silence' waarmee ze een gouden plaat binnenhaalde en in 2009 werd uitgeroepen tot 3FM Serious talent. Ook mocht zij een zilveren harp in ontvangst nemen en sleepte ze verschillende nominaties en awards in de wacht. Na 'Subway Silence' verschenen de albums 'While I'm Awake' en 'Satellite Love' .

De afgelopen drie jaar presenteerde Giovanca het programma 'Vrije Geluiden'. Voordat de coronacrisis uitbrak was zij bezig met haar tour 'Giovanca honours Diana Ross'. Sinds januari 2020 presenteert ze namens de EO samen met Tijs van den Brink elke dinsdagavond het programma 'Op1'. In 2021 presenteert zij 'EO Allegro: Van Sweelinck tot Stravinsky'.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.