Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Martine ten Klooster

Presentatrice

Achtergrond en carrière

Martine ten Klooster is geboren op 5 december in Zwolle. Ze heeft de studie Journalistiek op de Christelijke Hogeschool Ede behaald. Tijdens haar studie werkt ze voor Xnoizz, NEO, EO-jongeren en BEAM. In 2015 start ze fulltime bij de Evangelische Omroep als radioredacteur bij Radio 5, waarna ze in 2016 officieel in dienst komt.

EO-programma's

In 2016 komt Martine in dienst van de Evangelische Omroep. waar ze in de eerste jaren aan de slag gaat als redacteur, producer en als sidekick bij het NPO Radio 2-programma ‘Thank God It’s Sunday’. Ondertussen is ze zelf wekelijks te horen op KX Radio, het opleidingsstation voor nieuw radiotalent. Na wat invalbeurten op de zondagavond bij Radio 2 neemt ze in oktober 2020 de presentatie van ‘Thank God It’s Sunday’ over van Henk van Steeg. Vanaf januari 2021 gaat dit programma verder onder een naam die past bij Martine: ‘De Kloosteravond’.

Martine presenteert ‘Martine in de morgen’ (voorheen 'Holy Hits') op zaterdagochtend van 04:00 uur tot 07:00 uur op NPO Radio 2 en op dezelfde zender ‘De Kloosteravond’ op zondag van 22:00 uur tot 00:00 uur. Martine neemt met name op zaterdagochtend veel liedjes mee die diepe thema’s raken als angst, hoop, dood, leven, geloof en twijfel. In ‘Holy Hits de podcast’ neemt ze de tijd om deze muziek en zingeving uitgebreid te bespreken met Bert Bos en Matthijn Buwalda als gesprekspartners. Naast deze NPO Radio 2-podcast maakt ze maandelijks de podcast ‘Het Kan Je Buurman Zijn’ voor NPO Radio 5.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.