Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tom Herlaar

Presentator

Achtergrond en carrière

Tom Herlaar wordt op 29 augustus 1957 geboren in een slagersgezin in Vlaardingen. Vanaf zijn dertiende is Tom, naast zijn opleiding aan de Detailhandelsschool, werkzaam bij de Ziekenomroep in Schiedam, de ZOS. Na zijn studie gaat hij in 1975 voor TROS werken, waar hij met Martin Brozius de ‘Tien Om Kindershow’ presenteert en het kindersportprogramma ‘Sport na Sport’. In 1977 komt Tom, na zijn militaire dienstplicht, in dienst van de Evangelische Omroep.

EO-programma's

Vanaf 1977 presenteert Tom bij de Evangelische Omroep de actualiteiten in het radioprogramma ‘Tijdsein’ op Hilversum 3 en later op Radio 1. Tom is nog een jaar lang te zien op tv in het programma ‘Hobby tv’, maar maakt eind jaren 90 van Radio 2 zijn thuisbasis. Hier werkt hij onder andere aan programma's als ‘Voor Elk Wat Wils’, ‘Gospel Hits’ en ‘De Gouden Greep’. In 2006 wordt Tom vaste presentator van ‘Open Huis’. Ook presenteert hij onder andere de programma’s ‘Eva Radio’, ‘De Muzikale Fruitmand’ en ‘EO Door De Week’. Ook presenteert Tom van 1985 tot 2004 jaarlijks het kerstgroetenprogramma ‘In dienst van de vrede’, waarin uitgezonden Nederlandse militairen kerst- en nieuwjaarsgroeten kunnen uitspreken naar familie en verwanten in Nederland.

Recente radioprogramma’s die Tom presenteert, zijn ‘Open Huis’ en het zondagmorgenprogramma ‘Vroeg op 5’ op NPO Radio 5.

En verder

Naast zijn presentatiewerkzaamheden houdt Tom zich bezig met radiotechniek (radioautomatisering) en de productie van radioverslagen van (grote) evenementen.

Vraag?

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over een programma? Stuur dan een e-mail naar eo@eo.nl.

--:--