Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 originele recepten voor oliebollen

Oliebollen met mozzarella of bakkersroom: mmm!

Zin in iets anders dan oliebollen met krenten en poedersuiker? Gooi dit jaar eens sambal en gember in de mix of spuit er banketbakkersroom in! Lees onze tips voor originele recepten voor oliebollen en laat dat nieuwjaarsfeestje maar beginnen.

Deel:

1. Hartige oliebollen met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Ben je niet zo’n zoetekauw? Maak dan deze hartige oliebollen met mozzarella, basilicum, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes. Alsof je de jaarwisseling in Italië viert – wel even zelf dat zonnetje erbij bedenken.

Kijk hier voor het recept!

2. Oviebol met chocolade en kersen

Een oviebol is een oliebol die uit de oven komt. Een stuk gezonder dan de traditionele oliebol, want hiermee sla je de frituurpan over. Dat mag je dan weer compenseren met chocolade, suiker en – jawel – rum! Dit recept maakt van de oliebol een ovenheerlijk gebakje, met de gouden combinatie van chocolade en kersen. Wedden dat je het niet bij één kunt laten?

Klik hier voor het recept!

3. Oliebollen met banketbakkersroom

Alsof je ze zo van de bakker hebt meegepikt: met dit recept til je de oliebol naar een hoger niveau. Tijdens het bakken vult de geur van vanille je huis. Heerlijk! Daarbij zijn de bollen – als je de spuitzak onder controle weet te houden – ook nog eens een pláátje.

Check hier het recept!

4. Oosterse oliebollen

Laos, gember, sambal: niet bepaald de ingrediënten die je verwacht bij oliebollen. Met dit recept krijgt de Hollandse oliebol een Oosterse twist. Het idee is dat de oliebol de grootte van een kleine bitterbal krijgt: een prima excuus om er meerdere van te eten dus! Ook geschikt voor een verjaardag of borrel. Serveer ze met zoetzure saus.

Kijk hier voor het recept!

5. Oliebollen met zalm

Ook deze doet het goed op 365 dagen in het jaar: de oliebol met zalm, bosui, doperwten en munt. Chefkok Rudolph van Veen laat in een video eenvoudig zien hoe je de oliebollen maakt. Strooi voor de finishing touch niet met poedersuiker, maar met zeezout.

Benieuwd naar het recept? Klik hier!

Lees ook: 19 vragen voor Oud & Nieuw

Geschreven door

Eline van Lindenberg

--:--