Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In de Jodcast: de betekenis van Yotam Ottolenghi voor de Nederlandse keuken

In de laatste aflevering van dit seizoen van de Jodcast bespreken Esther Erwteman en Esther Porcelijn de bekende Yotam Ottolenghi. Hij heeft de Nederlandse keuken getransformeerd, is dat terecht? En hoe kom je aan al die heerlijke ingrediënten?

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Esther Erwteman: ‘Eigenlijk kunnen we Ottolenghi niet noemen zonder Samtani. Het zijn beide heren uit Jeruzalem; uit het Palestijnse en uit het Israëlische gedeelte. Samen hebben ze de Nederlandse keuken veranderd. Koken is proeven en niet het blind volgen van een recept. Ottolenghi is constant met smaak bezig en met hoe het eruit ziet. Hij heeft ons vooral gebracht dat die vegetarische keuken ook een beeldschone keuken kan zijn.’

Erwteman: ‘Ik heb hem een paar keer ontmoet, het is een hele vriendelijke man. Hij geeft ruimte aan andere mensen. Ik moet daar vaak aan denken. Grote mensen gaan naar voren en nemen mensen mee. Kleine mensen gaan naar voren en duwen mensen naar achter. Hij heeft het niet nodig om mensen op zijn plek te zetten. Dat vind ik een enorme les over hoe je met mensen om moet gaan.’

Hier vind je het recept dat Esther & Esther in deze aflevering maken. 


Over de Jodcast
In dit tweede seizoen met acht nieuwe afleveringen laat Porcelijn zich door schrijver en kok Esther Erwteman meevoeren in de geschiedenis van de gevarieerde en vegetarische Joodse keuken.

In seizoen één maken Margje Fikse en David Kamsteeg een serie portretten van bekende en minder bekende Joodse Nederlanders. In het nieuwe, tweede, seizoen gaat schrijver en columnist Esther Porcelijn op zoek naar verhalen en tradities uit de Joodse keuken.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--