Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De mooiste Paasfilms en tv-tips

Dit wil je zien tijdens de paasdagen

Pasen staat voor de deur. Het feest van de opstanding van Jezus. Hier vind je een lijst met mooie, indrukwekkende of leuke paasfilms of programma’s.

Deel:

1. Risen

De Romeinse officier van Clavius krijgt de opdracht van Pontius Pilates om de geruchten over de verrijzenis van Jezus Christus te ontkrachten. Drie dagen na de kruisiging blijkt het lichaam uit de graftombe verdwenen te zijn. Clavius moet het lichaam vinden om opstand in Jeruzalem te voorkomen; dan komt hij achter de waarheid. Een interessante en mooie film waarin het paasverhaal verteld wordt vanuit de ogen van een ongelovige.

De film Risen is te zien op Pathé Thuis.

2. The Passion

Al jaren is The Passion een begrip op de Nederlandse televisie. The Passion is hét muzikaal-Bijbelse evenement over het lijden en sterven van Jezus wat op Witte Donderdag uitgezonden wordt. Dit jaar wordt The Passion opgenomen in Zeist en heeft het weer een goedgevulde cast. Wiliam Spaaij speelt Jezus, Trijntje Oosterhuis Maria en Rob DeKay is te zien als verrader Judas.

Donderdag 28 maart om 20:30, NPO 1.

3. Mary Magdalene

Deze film gaat over het verhaal van Maria Magdalena. Een jonge vrouw laat haar vissersdorpje en familie achter en sluit zich aan bij Jezus. Maria Magdalena is op zoek naar een nieuwe manier van leven en volgt de groep van Jezus. Ze eindigt in Jeruzalem en wordt geconfronteerd met de realiteit van het lot van Jezus.

Mary Magdalene is te zien op Pathé Thuis.

4. Johannes-Passion

Ben je meer een liefhebber van klassieke muziek? Luister dan naar de bekende Johannes-Passion uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest, Groot Omroepkoor en solisten o.l.v. Trevor Pinnock. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Zondag 24 maart om 14:00 NPO Radio 4

5. Petrus in het land

In het programma 'Petrus in het land' maak je kennis met een lokale kerkgemeenschap in Nederland. Je ontmoet inspirerende voorgangers, ontdekt verhalen over bijzondere kerkgebouwen en ziet hoe kerkleden in de praktijk hun geloof handen en voeten geven.

Zaterdag 30 maart om 17.10 op NPO 2

6. Hop

Geen Bijbels paasverhaal, maar wel een schattige film voor de kleintjes; de film Hop. In deze hilarische animatiefilm gaat paashaas Hop met pensioen. Zijn zoon krijgt hierdoor de verantwoordelijkheid over de chocoladeproductie op het Paaseiland. Samen beleven ze veel avonturen. Een ideale film om met het hele gezin te kijken!

Hop is te zien op Netflix.

7. The Passion of the Christ

The Passion of the Christ is een schokkende film van Mel Gibson. In deze film staan de laatste twaalf uur in het leven van Jezus centraal, tot aan Zijn kruisiging in Jeruzalem. Hier wordt het lijden van Jezus vooral in beeld gebracht.

The Passion of the Christ is te zien op Pathé Thuis.

8. De verwondering

In De verwondering nodigt Annemiek Schrijver, Theoloog des Vaderlands Kees van Ekris uit in de boshut. Van Ekris onderzoekt hoe oude woorden van de christelijke traditie op onverwachte plekken van betekenis kunnen zijn.

Zondag 31 maart 8.30 op NPO 2

9. Ezel Chiel

Pasen vieren samen met je kleuters? Beleef samen de paasdagen met Ezel Chiel. Een vrolijk kleuterprogramma waarin bekende Bijbelverhalen op een speelse en toegankelijke manier verteld worden. Speelden de eerste afleveringen zich vorig jaar rondom Kerst af, dit voorjaar komt in een gloednieuwe serie het paasverhaal tot leven.

Maandag 25 maart tot vrijdag 29 maart om 07.16 op Zapp

10. De Beam kerkdienst

Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert Beam, de jongerenafdeling van de EO, een livekerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de Beam-worshipband en een inspirerende speker.

Zondag 31 maart om 11:30, NPO 2.

Ontdek de betekenis van Pasen: doe de EO-paasquiz!

--:--