Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekkere vega-recepten op Eet Geen Dierendag

5 x avondeten zonder vlees!

Vandaag is het dierendag: de dag waarop we de dieren even (extra) in het zonnetje zetten. Niet alleen voor honden, katten en konijnen, ook voor koeien, kippen en varkens zou het de diervriendelijkste dag van het jaar moeten zijn. Om die reden kennen we 4 oktober ook wel als ‘Eet Geen Dierendag’. Daarom heeft Eva speciaal voor jou vijf lekkere vega-recepten op een rijtje gezet!

Deel:

Pasta al funghi

Dit pastarecept is een echte klassieker, maar blijft lekker. Deze heerlijke maaltijd wordt geserveerd met paddenstoelen, broccoli en walnoten. Een heerlijk diner voor als je een dagje geen vlees wilt eten.

Benieuwd naar het recept? Klik hier!

Vegan kip kerrie

Dat het goed voor je gezondheid is om af en toe geen vlees te eten, is niets nieuws. En vegan betekent gelukkig niet alleen maar salades eten! Er zijn namelijk ook genoeg vleesvervangers. In deze kip kerrie zitten plantaardige kipstukjes en tuinerwten. 
De klassieke maaltijd, maar dan met een twist!

Klik hier voor het heerlijke recept!

Vegetarische wraps

Deze goed gevulde wraps zijn lekker kruidig en ideaal voor als je zin hebt in iets anders dan vlees. De Mexicaanse maaltijd bevat namelijk paprika, champignons en kidneybonen. Heerlijk fris in combinatie met sla en zure room.

Check hier het recept!

Vegan curry van gestoofde groenten met naan

Curry’s zijn gezond en bovendien makkelijker te bereiden dan je zou denken. Zo staat dit vegan curry-recept al binnen 40 minuten op tafel. Deze herfstachtige variant met gestoofde groenten wordt geserveerd met zelfgemaakt naanbrood.

Benieuwd geworden? Klik hier voor het recept!

Vegan pizza met pesto en courgette

Er zijn veel vega pizza’s en deze is zelfs helemaal vegan. En hoe leuk is het om er zelf één te maken? Breng de Italiaanse keuken in huis met dit lekkere én makkelijke recept. De pizza heeft een 100% vegan bodem en wordt belegd met pesto, courgette en zoete ui. Smullen gegarandeerd!

Tante Fenny schreef het overheerlijke recept voor je uit.

Vaker een dagje zonder vlees? In dit artikel test Eva 6 verschillende vleesvervangers op smaak én ingrediënten.

Geschreven door

Eline de Bruin

--:--