Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontdek de webserie 'Medische handen aan de couveuse'

Maak kennis met zes bevlogen zorgmedewerkers

In het televisieprogramma 'Handen aan de couveuse' (elke woensdag op NPO 1) zie je diverse artsen en verpleegkundigen van het Erasmus MC Sophia aan het werk. Wie zijn deze zorgverleners en wat drijft hen? Je ontdekt het in de webserie 'Medische handen aan de couveuse'.

Deel:

In de zesdelige webserie stellen we je onder meer voor aan Gerbrich van den Bosch. Als neonatoloog in het Erasmus MC Sophia is ze verantwoordelijk voor vier zalen met ongeveer 27 kinderen. Ze geniet van het onvoorspelbare van haar werk: “Geen dag – en geen dienst – is hetzelfde. Dat maakt het voor mij heel mooi.”

#1 Gerbrich van den Bosch
#1 Gerbrich van den Bosch

Gerbrich (37) is kinderarts-neonatoloog. Wat houdt haar functie precies in? En hoe gaat zij om met de moeilijke kant van haar vakgebied? In deze aflevering van ‘Medische handen aan de couveuse’ volg je Gerbrich tijdens haar avond- en nachtdienst. Kijk nu!

Sinno Simons

Ook collega-neonatoloog Sinno Simons stapt elke dag met een goed gevoel het ziekenhuis in. "We werken met veel mensen samen om mooie dingen te doen." De neonatoloog is trots op zijn werk: "Ik ben ook maar gewoon een jongen uit Limburg die geneeskunde is gaan studeren. Het is hartstikke leuk dan je dit dan op zo'n plek mag doen."

#2 Sinno Simons
#2 Sinno Simons

Sinno (46) werkt als kinderarts-neonatoloog in het Erasmus MC Sophia. Wat trekt hem zo aan in dit vakgebied? En waar kijkt hij naar uit in de toekomst? Ontdek het in aflevering 2 van 'Medische handen aan de couveuse'.

Marieke van Engen

Marieke van Engen is senior verpleegkundige op de IC Neonatologie. “De grootste uitdaging in mijn werk is dat baby’s natuurlijk niet kunnen praten.” Observeren is daarom een belangrijk onderdeel van haar werk: “Zo letten we bijvoorbeeld op kleur en gedrag. Vanuit daar kan je bedenken wat een baby nodig heeft.”

#3 Marieke van Engen
#3 Marieke van Engen

Senior IC neonatologie verpleegkundige Marieke (38) is dol op baby’s. In de derde aflevering van ‘Medische handen aan de couveuse’ legt ze uit waarom ze haar werk niet alleen érg leuk, maar soms ook best spannend vindt. Kijk nu op NPO Start.

Hans Duvekot

Hans Duvekot werkt al jarenlang in de verloskunde. "Wij zijn vaak degene die een kindje als eerste in de handen hebben. Dat realiseer ik mij eigenlijk niet meer, maar ik heb inmiddels duizenden kinderen als eerste in handen gehad. Dat is heel bijzonder." Ondanks zijn jarenlange ervaring blijft elke keizersnede en elke bevalling voor hem speciaal: "Het nieuwe leven is prachtig."

#4 Hans Duvekot
#4 Hans Duvekot

Gynaecoloog Hans (64) zit al bijna veertig jaar in het vak. Toch leert hij naar eigen zeggen nog elke dag bij. Benieuwd hoe zijn werkdag eruitziet? Kijk aflevering 4 van 'Medische handen aan de couveuse'.

Lennie Maijers

Lennie werkt als verzorgende op de Neonatologie-afdeling. Hier is ze direct betrokken bij de zorg voor en het welzijn van de jonge patiëntjes: "Wij verzorgen onder andere de voedingen van de kinderen, helpen de moeders met het opstarten van de borstvoeding en ondersteunen de kinderen als artsen of verpleegkundigen handelingen bij het kindje uitvoeren."

#5 Lennie Maijers
#5 Lennie Maijers

Wat vindt verzorgende Lennie (40) het mooiste aan haar werk? En wanneer is een werkdag voor haar geslaagd? Maak kennis met Lennie én haar werk in de vijfde aflevering van 'Medische handen aan de couveuse'.

Fernanda Sampaio de Carvalho

“Als mensen iets heel heftigs meemaken, duurt het altijd even voordat ze daar woorden aan kunnen geven.” Fernanda Sampaio de Carvalho is psycholoog op de afdeling Neonatologie; een afdeling waar ouders tussen hoop en wanhoop leven. Ze helpt haar patiënten in het omgaan met chaos en paniek én bij het vinden van woorden om moeilijke gebeurtenissen te beschrijven.

#6 Fernanda Sampaio de Carvalho
#6 Fernanda Sampaio de Carvalho

“Praten is mijn instrument”, zegt psycholoog Fernanda (56). Op de plek waar verdriet en trauma worden afgewisseld met hoop en blijdschap, zorgt ze samen met haar collega’s voor mentale ondersteuning voor ouders en zorgpersoneel. Hoe ziet een werkdag er voor Fernanda uit?

--:--