Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept Limoen- en walnotencake

Ben je team #limoen of team #citroen?

Elizabeth Lopez maakt iedere week in de keuken van programma EO Life heerlijke gerechten. Deze week maakt ze een fantastische limoen walnotencake. En jij kunt deze cake ook maken. Hoe? Dat lees je hier.

Deel:

Dit heb je nodig

  • 225 g kristalsuiker
  • 250 g roomboter
  • Rasp van 3 limoenen
  • 4 eieren
  • ½ tl zout
  • ½ baksoda
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml karnemelk
  • 75 g walnoten
  • 30 g poedersuiker

En zo maak je de cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
  • Klop de suiker, boter en de limoenrasp in een grote mengkom licht en luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe.
  • Wacht tot het eerste ei is opgenomen om de volgende toe te voegen.
  • Meng nu de bloem, zout en baksoda erdoor en klop dit met een garde.
  • Voeg de bloem en karnemelk aan de opgeklopte boter toe, om en om. Begin en eindig met bloem.  Eerst een deel bloem, dan even kloppen, dan een deel karnemelk en dan weer kloppen. Doe dit tot je geen bloem meer hebt.
  • Hak de walnoten fijn en spatel deze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de gekozen bakvorm. Ik gebruik deze keer kleine bakvorm. Maar je kan de taart prima in een 20 cm bakblik bakken.
  • Zet het in de voorverwarmde oven en bak het 35 a 40 min.
  • Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker

Eet smakelijk!

Heb je de smaak te pakken?
Heb je de smaak te pakken?

Ga jij deze heerlijke miniquiches ook eens maken?

--:--