Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op de Kaart | Morwarid maakt Afghaanse Biryani

Anne Appelo zet verhalen en gerechten Op De Kaart in nieuwe YouTube serie

De Nederlandse menukaart bestaat uit veel ‘geïntegreerde’ gerechten. Zoals pizza, nasi, taco’s, sushi etc... Deze gerechten zijn door mensen naar Nederland gebracht. En nu is het tijd om weer nieuwe gerechten op de kaart te zetten. Zoals het nieuwe eten onze keuken verrijkt, zo hopen we dat de verhalen van deze mensen jou mogen inspireren.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op de kaart

Wij eten allerlei gerechten die hier eigenlijk niet vandaan komen. Die gerechten zijn hier ooit mee naartoe genomen door mensen uit andere landen en daar hoort vaak een heel verhaal bij. De afgelopen jaren is er een ontzettend grote groep nieuwe mensen naar Nederland gekomen, omdat ze moesten vluchten. Welke gerechten hebben zij meegenomen? En wat is het echte verhaal van deze mensen?

In ‘Op de kaart’ duikt Anne Appelo de keuken in met mensen van over de hele wereld, om hun verhalen en gerechten op de kaart te zetten!

Gevlucht uit Afghanistan

Morwarid maakt het Afghaanse gerecht Biryani. Dit was een van de eerste recepten die zij leerde koken toen haar moeder moest vluchten en zij ineens voor haar jongere zusje moest zorgen. Altijd als ze dit gerecht kookt denkt ze terug aan Afghanistan. En wanneer ze de Biryani proeft komen er weer allemaal mooie herinneringen aan haar familie naar boven. 

Geïnspireerd geraakt?
Wil je thuis ook Biryani maken? Volg dan dit recept voor deze heerlijke Afghaanse Biryani voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram  Rijst
  • 1 Blik gepelde tomaten (400g)
  • 400g Kip (kippendij of filet)
  • Twee witte uien
  • 2 eetlepels Biryani kruiden
  • Olijfolie
  • Peper Zout

Hoe maak je het?

Biryani kruiden

Eet smakelijk!

Volg de serie op YouTube
Volg de serie op YouTube
Of maak de Perzische tapasplank van Mehdi
Of maak de Perzische tapasplank van Mehdi
--:--