Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept melkbrood

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Veel mensen vinden de geur van vers gebakken brood één van de lekkerste geuren. Elizabeth leert je stap voor stap om dit melkbrood te maken.

Deel:

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 75 gr gecondenseerde melk
  • 30 gr suiker
  • 1 ei
  • 7 gr  gist
  • 5 gr zout
  • 50 gr roomboter
  • 400 gr bloem (en iets meer om te kneden)
  • Glazuur
  • 45 gr gecondenseerde melk
  • 45 gr Roomboter
  • 50 g amandel schijven (optioneel)

Bereidingswijze

  • Meng de melk, suiker, ei, gecondenseerde melk en gist samen, roer alles en laat dit 10 minuten staan
  • Voeg daarna de bloem, zout en boter toe.
  • Kneed tot een zacht en elastisch deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in een ingevette kom, afgedekt met plasticfolie
  • Kneed nu de lucht uit het deeg.
  • Bestrooi een beetje bloem op het aanrecht en verdeel het deeg in gelijke stukken.
  • Vorm ronde ballen van ongeveer 50 g
  • Leg de bollen in een ingevette bakvorm van 20 cm doorsnee naast elkaar in een mooie cirkel
  • Dek af en laat dit 40 minuten rusten
  • Breek het ei in een kom, voeg een beetje melk en een mespunt zout toe, klop alles goed. Bestrijk met een kwast de bollen met het eimengsel.
  • Bak het brood 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Maak nu de glazuur door de boter samen met de gecondenseerde melk te kloppen.
  • Haal het brood uit de oven als deze klaar is en laat afkoelen.
  • Bestrijk het brood nu met de glazuur en bestrooi nog met wat amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Wil je een ander brood maken?
Wil je een ander brood maken?

Maak dan eens een maïsbrood. Elizabeth legt je stap voor stap uit hoe jij dit heerlijke brood ook kunt maken.

--:--