Icon--search Icon--video Icon--play Icon--pause Icon--twitter Icon--facebook Icon-navIcon Icon--arrowLeft Icon--arrowRight Icon--audio Icon--photo icon--tag Icon--radio icon--contact volume-off Icon--volume-up

De nominatie van Stefan Groothuis

'Het had nooit gekund zonder de hulp van mijn bescheiden oom en tante'

Voor het Goot500-magazine zoeken we 500 mensen die de wereld een beetje mooier en beter maken. Wie inspireert jou en verdient een plekje op deze lijst? Je buurvrouw die zorgt voor haar zieke man of een president die zich inzet voor vrede? Olympisch kampioen schaatsen Stefan Groothuis nomineert zijn 'enorm bescheiden oom en tante'.

“Ik nomineer mijn oom en tante: Ali en Henk Heijtink. De hulp en zorg die zij bieden aan hun kleinkinderen – Ryan en Skye, de kinderen van hun enige zoon Remco – is ongekend. Remco is lang vrijgezel geweest, tot hij plotseling een leuk Fries meisje ontmoette: Natasja. Redelijk snel kregen zij Ryan en Skye, maar niet lang na de geboorte van Skye werd Natasja getroffen door kanker. Na een heftige strijd is ze helaas overleden, en Remco bleef over met twee jonge kinderen. Kortom: Remco’s leven is in vrij korte tijd enorm overhoop gegooid. Toch heeft hij dit geweldig opgepikt, maar dat had nooit gekund zonder de enorme hulp van mijn enorm bescheiden oom en tante.”

Deel dit artikel: