Nederland Zingt op Zondag

Nederland Zingt met Kerst (1)

| 9 reactie(s)

Ds. Arie van der Veer is vandaag te zien met F16-piloot Gert-Jan en meteoroloog adjudant Albert. Beide hebben meegewerkt aan de vredesmissies in Afghanistan. Nu waken zij over de veiligheid van Nederland op vliegbasis Leeuwarden. Ds. Arie van der Veer praat met hen over vrede en kerst. Ook houdt hij de meditatie gelardeerd met koor- en samenzang.

Ds. Arie van der Veer is vandaag te zien met F16-piloot Gert-Jan en meteoroloog adjudant Albert. Beide hebben meegewerkt aan de vredesmissies in Afghanistan. Nu waken zij over de veiligheid van Nederland op vliegbasis Leeuwarden. Ds. Arie van der Veer praat met hen over vrede en kerst. Ook houdt hij de meditatie, gelardeerd met koor- en samenzang.

Meditatie: Wordt geboren in Bethlehems stal

Op de vliegbasis Leeuwarden staat een verkeerstoren. Al vele jaren lang klimmen daar mannen en vrouwen naar boven om hun werk te doen. Ze zijn er dag en nacht.

Albert is één van die mensen. Hij werkt al vele jaren op de vliegbasis. Hij is meteoroloog. Zijn taak is te ‘zorgen voor het weer’. De vliegers moeten weten wat voor weer het is. Hoe dicht de bewolking is. Of er daar en daar ‘grondzicht’ is.

In die verkeerstoren is ook een kamer voor dit speciale werk. Ooit tijdens een nachtdienst gebeurde daar iets heel bijzonders. Zeker tijdens de nacht bleef er als Albert zijn werk gedaan had tijd over. Die tijd gebruikte hij om bijbel te lezen. Hij begon er mee, omdat hij verkering had gekregen met een meisje die van een andere kerk was. Hoe zat het toch met al die verschillen...

Tijdens dat lezen werd een andere interesse gewekt. Niet naar de leer, maar naar zijn leven. Naar zijn persoonlijke relatie met God! Had hij die wel? Een mens kan over God praten zonder Hem persoonlijk te kennen!

In de verkeerstoren van Leeuwarden heeft Albert op een nacht zijn knieën gebogen. Hij is neergeknield en heeft zijn hart aan Jezus gegeven.

Tijdens de kerstdagen zingen we het Stille Nacht. Er zijn verschillende teksten van dat lied. Iemand vroeg: moet je nu zingen ‘wordt geboren’ of ‘werd geboren’ in Bethlehems stal?

‘’wordt geboren” heeft wel iets. Je kunt tijdens dat zingen alleen terugdenken aan die dag van toen in Bethlehem. Maar waarom ook niet aan wat in het hart van een mens gebeurt als hij werkelijk gelooft...

Werd geboren: Hij kreeg een plaats in Bethlehem.

Wordt geboren: maar ook een plek in mijn/ons hart.

Kijk en luister

Bijbelgedeelte: Lucas 2:1-7

Reageren op dit item is niet meer mogelijk

9 Reactie(s)

B. IJtsma

Sorry, maar F-16 vlieger Gert Jan Vooren heb ik tijdens de uitzending niet kunnen ontdekken. Alleen de meteoroloog kwam aan het woord. Een beetje eenzijdig.

M. Hagenstein

Ik heb de uitzending gisteren toevallig gezien en keek steeds uit naar wat Albert wist te zeggen. Wat hij zei, gaf mij de indruk dat hij zijn geloof sterk heeft doordacht en nu van binnen naar buiten beleeft. Wat een exemplarische gelovige. Heeft me een enorme indruk achter gelaten.

iet mebius-boersma

mijn reactie is, dat dit een heel byzonder mens is. God heeft met zijn geest hem bewerkt,dat kan niet missen. Ook wij hebben het gezien,en zijn erg onder de indruk van deze man. Wij hopen dat deze man veel bij mag dragen aan het geloof in GOD. Een God die ook mij heeft veranderd.

Arie Boele

Wij hebben een geweldige uitzending gezien. Alle lof Tine en Arie Boele

R.H. Koornstra

Vanuit persoonlijke belangstelling én als bestuurslid van de KNV "Ons Leger" ben ik erg betrokken bij het wel en wee van "onze" mannen en vrouwen in Äfganistan. Het is goed aan hen, in en via deze uitzending, expliciet aandacht werd besteed. Als we in die geografische én culturele woestenij nog geen verschil kunnen maken, waar dan wel?

P. v/d Ameele

Wij hebben de uitzending "Nederland Zingt' met vreugde bekeken. Vooral het "Stille Nacht, Heilige Nacht" heeft bij mij tot tranen geleid. Zo'n mooie uitvoering had ik nog nooit gehoord !

K Klein

Ik keek uit naar de volkskerstzang op kerstavond, maar helaas is de uitzending op eerste kerstdag. Iedereen zit dan samen of is aan het eten dus word er meestal geen tv gekeken. Ik hoop dat het volgend jaar weer gewoon op kerstavond is. Dan begint voor mij de kerst.

EO-Nederland Zingt

De Volkskerstzang wordt uitgezonden op 1e Kerstdag ('S-AVONDS) om 21.00-21.50 uur Ned.2

H.Nijkamp

Vind het heel jammer dat de volkskerstzang niet op kerstavond wordt uitgezonden! op eerste kerstdag zitten de meeste mensen immers in de kerk,jammerrr helemaal als je er zelf aan mee hebt gewerkt. is er geen herhaling mogelijk(op een avond) Veel succes met Nederland zingt opname's datb er maar vele mogen volgen!

Sluiten