18-20 november: Eva’s Vriendinnenweekend

Thema: The 'Please Disease'

18-20 november: Eva’s Vriendinnenweekend

Heb je zin om er een paar dagen tussenuit te gaan met vriendinnen? Dan is Eva’s vriendinnenweekend wat voor jou! Dit jaar is het thema 'The please disease'. Wat dat inhoudt? Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp vertellen je er van 18 tot 20 november alles over.

Carianne en Michelle schreven samen het boek Nee is oké en zijn dit jaar de sprekers van het Vriendinnenweekend. Ze gaan dieper in op het thema ‘pleasen’ en vertellen over de verschillende ‘please-types’. Dat zijn er maar liefst zeven! Bijvoorbeeld de wantrouwende pleaser of de relatiezoekende pleaser. Maar de belangrijkste van de zeven is de zelfbewuste pleaser. Zij maakt anderen blij, omdat ze de ander ook echt iets gunt. “Ik hoop dat we na dit weekend allemaal als zelfbewuste pleasers naar huis gaan. Dat is wat we willen. Stel dat de helft er echt mee aan de slag gaat, dat is zo gaaf!,” zegt Carianne Ros.

Waarom is dit onderwerp zo belangrijk om te bespreken?

Carianne: “Vrouwen zijn sneller geneigd te pleasen dan mannen. Ze gaan makkelijk over hun grenzen en verliezen hun identiteit en vreugde. Je kunt er bewust voor kiezen om iets voor een ander te doen. Liefde moet dienend zijn in plaats van dat je je onderdanig gedraagt. In de tien geboden staat: ‘Heb God lief, en je naaste lief als jezelf. Kies ook eens voor jezelf!’.”

Michelle: “Er zijn zoveel mensen die bij mij in therapie zijn en zeggen dat ze zoveel contacten moeten onderhouden. Maar echt, drie is voor sommige mensen genoeg. Het is heel Bijbels. Jezus geneest niet alle mensen, hij kiest er eentje. We denken zo vaak dat we iedereen moeten bedienen. Maar ook Jezus is heel duidelijk in zijn grenzen.”

Wat willen jullie de vrouwen dit weekend meegeven?

Michelle: “Aan het eind van het weekend, is het doel dat: Je meer bewust bent van jezelf; Je weet welk type ‘pleaser’ je bent; Je situaties uit je eigen leven herkent en weet wat je eraan kunt doen; Je geïnspireerd en gemotiveerd bent geraakt om het anders aan te pakken.

We gaan er een mooi weekend van maken!”

Extra: Nomineer een bijzondere vriendin!
Tijdens Eva’s Vriendinnenweekend willen we een aantal vrouwen verrassen. Vrouwen waar van het een tweede natuur is om te geven, altijd klaar staan voor de ander en graag de helpende hand bieden. Die mogelijk ’the please disease’ bij zichzelf herkennen ;-). Deze vrouwen willen we tijdens Eva’s Vriendinnenweekend positieve aandacht geven zodat ze zelf eens aan de ontvangende kant kunnen staan. Wie wil jij nomineren?
Mail je nominatie naar eva@eo.nl en vermeld kort: wie je nomineert, waarom, waar we haar een groot plezier mee kunnen doen en jouw contactgegevens (telefoonnummer & adres).

Wat gaan we tijdens Eva’s Vriendinnenweekend doen?

Een globaal overzicht:

 
Vrijdag 18 november

Avondprogramma met o.a.

* Opening Eva's Vriendinnenweekend

* Muziektheater met Over Schapen Enzo

 
Zaterdag 19 november

Ochtendprogramma met o.a.

* Wake-up strandwandeling

* Samenkomst met Michelle van Dusseldorp en Carianne Ros

* Ministrygebed

 
Middagprogramma met o.a.

* Workshop met Michelle van Dusseldorp en Carianne Ros

Avondprogramma met o.a.

* Worship met Kees Kraayenoord & band

 
Zondag 20 november

Ochtendprogramma met o.a.

* Samenkomst met Michelle van Dusseldorp en Carianne Ros

* Ministrygebed

Middagprogramma met o.a.

* Speciaal vriendinnenmoment

* Afsluiting Eva's Vriendinnenweekend

Voor het slapen gaan...
Eva’s beachborrel in strandtent Club Nautique
Op vrijdag- en zaterdagavond sluit Eva de dag af in strandtent Club Nautique, aan de overkant van het CenterParcs-strandhotel. Hier kun je samen met de Eva-redactie en je vriendinnen nog even gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Naast een sfeervolle omgeving (denk vuurkorven, kaarsjes en fijne loungeplekken) biedt Eva ook nog een mini-concertje met soulzangeres Corey aan.

Ben jij daar bij?
Een plekje voor Eva’s beachborrel reserveer je voor E 2,50, dit is inclusief een welkomstdrankje en een hapje.
Aanmelden doe je op het reserveringsformulier van Eva’s Vriendinnenweekend.
Eva’s beachborrel vindt plaats aansluitend aan het programma (vanaf ongeveer 22.00 uur). Om uiterlijk 24.00 uur sluit strandtent Club Nautique haar deuren.

Vriendinnenweekend in het kort

Wanneer: Vrijdag 18 t/m zondag 20 november

Waar: Center Parcs in Zandvoort

Thema: The please disease

Sprekers: Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp

Theaterspel: Over Schapen Enzo

Worship: Kees Kraayenoord & band

Presentatie: Minella van Bergeijk

Reserveren: Vanaf maandag 5 september

Reserveren in 2 stappen

Vanaf maandag 5 september om 10.00 uur kun je reserveren.

Dit doe je in twee stappen – en in onderstaande volgorde:

1*. Je reserveert een weekendpas t.w.v. E 69,50 (excl. E 2,50 reserveringskosten) die toegang geeft tot alle programma-onderdelen van Eva’s Vriendinnenweekend (zie hierboven de globale indeling van het weekend). Lees hieronder hoe je concreet te werk gaat.

2*. Je reserveert een huisje of hotelkamer bij CenterParcs, Zandvoort. Zie punt 2 hoe je de accommodatie concreet boekt.

1* Je reserveert de weekendpas door rechts bovenaan deze pagina op de button te klikken.

Dit jaar werken we met groepsboekingen. Jij kunt, als hoofdboeker (maximaal) kaarten voor 6 personen (inclusief jezelf) reserveren. Komen jullie met meer dan 6 personen naar Eva’s Vriendinnenweekend, dan heb je een tweede hoofdboeker nodig die zichzelf en de rest van de groep aanmeldt. Als hoofdboeker geef je bij het reserveren alleen het aantal vriendinnen door. Je hoeft dus geen extra info van je vriendinnen te noteren.

Na de reservering ontvangt de hoofdboeker een link die ze doorstuurt naar de vriendinnen die onderdeel zijn van deze boeking. De vriendinnen moeten hun gegevens binnen twee dagen invullen en versturen; pas dan is hun boeking compleet.

LET OP: Vriendinnen die na twee dagen hun gegevens niet hebben ingevuld, raken hun kaartje kwijt. Het kaartje gaat automatisch terug naar de kaartverkoop voor andere deelnemers.

2*. Als de hoofdboeker een Eva-weekendpas heeft gereserveerd, ontvangt zij een e-mail met een reserveringsnummer. Met dit nummer kan de hoofdboeker vanaf 5 september om 14.00 uur een huisje of hotelkamer boeken bij Center Parcs via www.centerparcs.nl/eva. Je reservering is pas compleet wanneer je aan beide stappen hebt voldaan.

Het Eva-programma vindt plaats van 18-20 november, maar het huisje of de hotelkamer bij Center Parcs staan tot en met maandagochtend 21 november tot je beschikking.

Deel dit artikel: