Eva Lifestyle

De ultieme eigen zomersaladebar:

‘Gedeconstrueerde’ salade

Voor 4 personen

Dit is een salade die als het ware uit elkaar is gehaald. De losse onderdelen worden dan opgediend en door ze op je lepel weer samen te voegen, krijg je de salade.

Benodigdheden en onderdelen:
Eén komkommer, 200 gram bevroren tuinbonen, twee kropjes Romano-sla, twee eetbare rozen (bloemblaadjes losgemaakt), 300 gram kipfilet, gekruide pompoenpitjes, vijf eetlepels olijfolie, groene kruiden (dille, munt, peterselie, koriander), drie teentjes knoflook, twee citroenen, verschillende kiemsoorten (bijvoorbeeld alfalfa, tuinkers, radijskiem), zwarte en witte peper, snuf zout.

Bereiden:
De saladedressing:
Schenk de vijf eetlepels olijfolie in een schaaltje meng daar de fijngehakte groene kruiden doorheen (naar eigen smaak).
Knijp er wat citroensap bij en een beetje peper en zout om te kruiden. Klop, meng en proef. Het moet lichtzurig smaken. Je kan het altijd op smaak brengen met wat extra citroensap, zout en of peper.

De gestoomde kipfilet:
Marineer de kipfilet een uurtje in drie teentjes gehakte knoflook en het sap van één citroen. Stoom de kip gaar in een klein laagje water op laag vuur met het deksel op de pan. Prik af en toe om te kijken of de filet gaar is (komt er nog vocht uit, dan is hij nog niet gaar). Snij de gaar gestoomde kipfilet in plakken.

Opdienen:
Plaats de losse ingrediënten op het bord in een mooie volgorde. Druppel vervolgens wat dressing over de plakjes kipfilet. (Zie foto).

Deel dit artikel: