Eva's Themadagen 2016

Kwetsbare helden

Eva's Themadagen 2016

Angst en vertrouwen. Over deze twee woorden spreken Jeannette Westerkamp en Wilma Veen tijdens Eva’s Themadagen van 2016. Als christen hebben we alle reden in vertrouwen te leven, maar toch zijn we soms bang. Hoe kunnen we dealen met onze angsten? Kom en ontdek hierover meer op 9 april (Steenwijk) of 8 oktober (Veenendaal). De dagen duren van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur.

Om 10.00 uur beginnen we met het progamma. We starten de dag met een toespraak van Jeannette. Zij neemt ons mee in de vraag: wat is angst eigenlijk? Jeannette: "Angst is een nuttige emotie. Het is een waarschuwingslampje in een wereld vol gevaren. Maar dat waarschuwingslampje werkt niet altijd goed. Ik ken iemand die als de dood is voor spinnen, maar in een buitenechtelijke relatie geen gevaar zag.
Hoe angstig we in het leven staan, heeft veelal te maken met hoe we zijn opgegroeid: was dat veilig en min of meer voorspelbaar? Of was onze jeugd een chaos waarin we weinig controle hadden?
Vaak schamen we ons voor onze angst. We vermijden datgene waar we bang voor zijn, soms nog voordat we het zelf in de gaten hebben. Door situaties die ons angstig maken te vermijden, wordt de angst echter alleen maar groter.” 

Angst en vertrouwen in Psalmen

De tekst ‘Volmaakte liefde drijft de vrees uit’ (1 Johannes 4:18) is een bijbeltekst die regelmatig door christenen wordt aangehaald als het om angst gaat. Jeannette: “Deze tekst gaat specifiek over de vrees voor de straf van God. Niet over alle angsten die er op de wereld zijn. De Bijbel vertelt ons dat we gelijk hebben als we ons kwetsbaar voelen, als we het leven als onveilig ervaren. Maar God is wel bij ons, in onze angst. Lees maar eens in de Psalmen. Durf jij je angst onder ogen te zien, op Hem te vertrouwen en te leven?”
Tijdens het middagprogramma zal Wilma Veen op creatieve wijze het thema ‘angst en vertrouwen’ verder uitwerken. Wilma: “Ik heb zo’n zin in de Themadag! Tijdens mijn spreken zal ik live gaan schilderen en vanuit enkele schilderijen spreken over angst.  Met bijna duizend vrouwen samen zingen, kletsen, plezier maken én samen onze harten openen voor Hem. Wat een impact zal dat hebben! Dat is het mooiste wat er is, als God met zijn liefde ons leven aanraakt.” Tijdens de dag is er volop ruimte voor lofprijzing en aanbidding onder leiding van Ariën Vink & band. Ben jij erbij?

Eva's Themadag in het kort

Thema: Kwetsbare helden
Sprekers: Jeannette Westerkamp en Wilma Veen
Worship: Ariën Vink
Datum: zaterdag 9 april 2016 in Steenwijk (10.00 - 16.00) of
zaterdag 8 oktober 2016 in Veenendaal
 (10.00 - 16.00)
Locatie: 9 april – De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk of
8 oktober – De Basiliek, Wiltonstraat 56 in Veenendaal
Kosten: € 23,50 p.p. excl. € 2,50 reserveringskosten* (inclusief twee consumpties en iets lekkers)
Reserveren kan vanaf dinsdag 19 januari vanaf 10.00 uur. 

Lunchen op de Themadag

Voor de themadag kun je een lunchpakket reserveren. Daarnaast zijn er ook op locatie diverse versnaperingen te koop. Prijs van het lunchpakket is € 7,95. LET OP: de inhoud van het pakket verschilt per locatie. Er is geen mogelijkheid om een dieet door te geven.

Lunchpakket 9 april Steenwijk:
Pistoletje gezond, pizzabroodje, stuk fruit, pepermuntje + jus d'orange

Lunchpakket 8 oktober Veenendaal:
Luxe broodje gerookte kip, krentenbol, appel, pepermuntje + flesje vitamine-water met smaak

* Je kunt per persoon maximaal twee kaarten reserveren. Degene die de reservering maakt moet EO-lid zijn of worden. In het reserveringsformulier kun je je aanmelden voor een EO-lidmaatschap à € 15,00 per jaar of een Eva-halfjaarabonnement à € 15,00 (vijf nummers, daarna € 22,50 per halfjaar).

Deel dit artikel: