Blogger van de maand - over Femke

2 juni 2015

Blogger van de maand - over Femke

Mijn naam is Femke. Ik ben 25 jaren jong, Zwolse, christen, student Docent Theater en blogger. Ik hou van grote koppen thee, goede gesprekken, op avontuur/op reis gaan, theater, mooie plaatjes en mooie woorden, en een warm en licht thuis om tot rust te komen en vrienden te ontvangen.

Toen mijn lichaam me in de zomer van 2012 een halt toe riep, wist ik niet wat me overkwam. Ik was jong, genoot volop van het studentenleven en was altijd te porren voor een heleboel dingen. Maar opeens kon ik niet meer. Mijn tank was leeg, ik was opgebrand. Ik kwam thuis te zitten en wist op dat moment nog niet dat die situatie twee jaar zou aanhouden.

Van mijn psycholoog kreeg ik de opdracht om mijn leven te structureren en mijn activiteiten te begrenzen. Ik moest dagplanningen maken, waarin ik Inspanning, Ontspanning en Rust afwisselde op een goede manier. Vooral met Rust had ik de grootste moeite. Middagdutjes doen en uurtjes op de bank liggen met een zacht muziekje op de achtergrond, me focussen op mijn ademhaling was iets dat ik tot dan toe uit mijzelf niet deed. Toch was juist dát wat ik het hardst nodig had om te herstellen. Ik leerde langzaam maar zeker de waarde inzien van Rust.

In diezelfde periode leerde ik mijn nieuwe lijfspreuk uit Prediker kennen:
‘Beter een handvol rust dan beide vuisten vol zwoegen en najagen van wind’ (Prediker 4:6).

Na een jaar van thuiszitten, in september 2013, merkte ik dat ik eraan toe was om voorzichtig weer iets op te pakken. Ik begon een blog; een experiment voor mijzelf om te zien of het me lukte om met enige regelmaat iets te schrijven. Maar: dit keer moest er met grote letters RUST boven staan om mijn perfectionistische ik-je te dwingen om mezelf niet te serieus te nemen. Sindsdien blog ik op www.handvolrust.nl op een persoonlijke manier over Wonen, Eten en Leven (met een beetje extra nadruk op het onderdeel Wonen). Ik heb sinds een jaar mijn studie weer opgepakt, dus de ene periode blog ik wat actiever dan de andere, maar altijd is voor mij het uitgangspunt: Rust!

De komende maand mag ik voor Eva bloggen over interieur. Vind je het leuk om in de tussentijd op de hoogte te blijven van Handvol Rust? Volg Handvol Rust dan op Instagram (www.instagram.com/handvolrust) of Facebook (www.facebook.com/handvolrust)!

Deel dit artikel: