Blogger van de maand - Zomer in huis

Blogger van de maand - Zomer in huis

Hoera, het is zomer! Na een paar herfstachtige dagen vol regen begint het nu dan ook eindelijk op zomer te lijken. Volgens de laatste nieuwsberichten kunnen we komende week zelfs uitzien naar een hittegolf. Hoog tijd om ook wat zomer in het interieur te brengen.

Hoewel elk seizoen zo z’n charme heeft, zie ik elk jaar enorm uit naar de zomer. De tijd van zon, slootkanten vol bloeiende bloemen, feestjes (oké, die vlieger gaat misschien niet voor iedereen op, maar ik ben in augustus jarig), eindeloos grassprieten of zandkorrels tellen en lanterfanten en luieren tot je niet meer kan. De zomer is het seizoen dat ik het minst binnen ben, maar toch heb ik elk jaar zodra de zon om de hoek kijkt de veranderkriebels. De knusse koude winter het huis uit, de zwoele zomer erin! Met een paar kleine veranderingen kun je de zomer al in huis halen, en dat hoeft niet eens veel te kosten.

Met deze tips maak je je huis zomerproof:

- Grote schoonmaak

Niet de leukste tip, maar wel een voor de hand liggende: geef je huis een opfrisbeurt! Gooi de ramen open, maak een fleurig ruikend sopje en ga aan de slag! Misschien ben jij er zo eentje die bij elke schoonmaakbeurt grondig te werk gaat, maar dikke kans dat jij ook opruim- en schoonmaakklusjes hebt die al de hele winter op je liggen te wachten (de keukenkastjes en vriezer, in mijn geval). Alles moet eraan geloven; de zomer is hét ideale moment om de boel eens flink op te frissen!

- Zomerse stoffen in frisse kleuren

Zware stoffen en donkere kleuren passen niet zo goed bij warme zomerdagen; ze nemen warmte op en laten je huis snel wat kleiner en donkerder lijken. Vervang de fleeceplaidjes, wollen dekentjes en donkere kussenhoezen eens voor katoenen of linnen kussenhoezen in lichtere kleuren. Je kunt hierbij gaan voor natuurlijke kleuren en materialen, maar ook een frisse accentkleur kan een hoop doen met je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van kanariegeel, mintgroen of zoet roze? Zomers gevoel gegarandeerd!

- Geuren

Ook door geur kun je de zomer in huis halen. Mij valt het in het voorjaar altijd op dat het buiten weer zo lekker ruikt. Het lijkt net of je in de lente en zomer meer ruikt dan in de winter! Met een bloemig geurtje in huis (in dat emmertje sop van tip 1, of door middel van bijvoorbeeld geurstokjes) ruik je de hele dag dat het zomer is. Of wat dacht je van bloemen? Hoe meer hoe beter! Pluk een bosje wilde bloemen langs de kant van de sloot of verblijd de bloemenkraam met een bezoekje.

- Buiten naar binnen, binnen naar buiten.

Ik weet niet of jij gezegend bent met een tuin of balkon, maar ik heb zo'n balkon dat vanaf een uur of twaalf tot een uur of zeven zon pakt (als 'ie schijnt natuurlijk). Heerlijk! In de zomer leef ik dan ook veel buiten. Logisch dat dan ook het balkon zomerklaar gemaakt moet worden. Onkruid wieden, groene aanslag verwijderen, een grote citronellakaars op tafel en een paar fijne kussens op de tuinstoelen. Buiten en binnen lopen zo naadloos in elkaar over. En heb je geen tuin of balkon? Een picknickkleedje naar het park is ook onovertroffen!

Ik noemde al eerder dat je met bloemen in huis de zomer naar binnen kunt halen. Ook door planten in huis, botanische printjes of vondsten uit de natuur kun je het zomerse buitenleven in huis brengen. 

En nu maar hopen op zo'n ouderwets lange warme zomer!

Dit was alweer mijn laatste blog als Eva-blogger van de maand.
Wil je Handvol Rust blijven volgen? Dat kan natuurlijk via www.handvolrust.nl of Facebook (www.facebook.com/handvolrust) of Instagram (www.instagram.com/handvolrust)

Deel dit artikel: