search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Mijn kinderen geloven niet meer. Wat nu?

Vanavond bespreken Henk Binnendijk en ds. Johan Carl van Trigt de vraag van een oudere luisteraar. Ze schrijft dat haar kinderen en kleinkinderen niet meer geloven. Dit beangstigt haar. Zonder Jezus ga je toch verloren? Hoe praat je hierover met je niet gelovige kinderen en kleinkinderen?

VRAAG

Aan het panel van ik zou wel eens willen weten.

Ik ben een vrouw van 77 jaar. Ik ben getrouwd en heb 5 kinderen,12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. De meesten zijn gedoopt en gingen als kind mee naar de kerk. Maar door partners die niets met het geloof deden, is dat afgezakt. Door preken die ik hoor ben ik erg bezig met de vraag: sterven en dan? Als we Jezus niet liefhebben, is het een ontzettende gedachte dat we dan verloren zijn. Geen weg meer terug. Dat beangstigt mij erg.
Ik wil er met mijn kinderen en kleinkinderen  wel over praten, maar daar komt weinig van. Ik heb overwogen om ze een brief te sturen,  maar vraag me dan af: wat schrijf je dan? Ga je ze waarschuwen voor de eeuwige dood? Hoe komt dat over? Stoot je ze dan juist niet af?
Het is toch de bedoeling dat we Jezus liefhebbben voor wat hij voor ons deed? Waarom nemen de mensen dit dan niet aan?
Veel wordt er voor waar aangenomen, maar waarom gelooft men het enige ware dan niet? Ik lig er vaak wakker van. Je wilt zo graag iedereen erbij hebben.
Hoe weet ik zelf of ik wel genoeg van Jezus houd? Het is vaak zo lauw in ons leven. Met mijn man kan ik er niet meer over praten. Hij is  daartoe niet meer in staat vanwege een spierziekte.
Hij ging graag naar de kerk en zong blij mee. Nu weet ik niet hoe hij er over denkt en dat is verdrietig!

Ik hoop dat u mij een goed antwoord kan geven.
Met vriendelijke groeten,

 

Deel deze uitzending: