search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Wat moet ik met de hel?

In deze aflevering bespreken ds. Chris van Andel en evangelist Aad van de Sande de vraag van een luisteraar die veel vragen heeft bij het bestaan van de hel.

Geachte panelleden,

Wat moet ik met de hel? Ik heb er best moeite mee. Is het echt zo dat God mensen die niet geloven laat pijnigen in de hel? God is toch barmhartig en vol liefde? Wat dan met al die mensen die nooit van God gehoord hebben? In de bijbel lees ik dat de hel een plaats is van vuur en  waar wening zal zijn en knersing van tanden. Hoe letterlijk moet je dat nu allemaal nemen? Het maakt me soms wel eens angstig. Onder christenen wordt dogmatisch aangenomen dat de hel bestaat, maar vaak vraag ik me af: wordt er wel echt in geloofd? Als je echt zou geloven dat de hel bestaat, zou je er toch wakker van liggen dat je niet-gelovige collega, vriend of familielid na zijn dood naar een afschuwelijke plaats gaat. Christenen die hier echt wakker van liggen kom ik eigenlijk nooit tegen. Ik zit met veel raadsels.

Hartelijke groet,

Deel deze uitzending: