search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Hoe moet ik omgaan met getrouwde homo's?

Evangelist Aad van de Sande en ds. Chris van Andel praten vanavond over de vraag van een luisteraar die het lastig vindt om zijn houding te bepalen tegenover een mannelijk famlielid die pas getrouwd is met een andere man.

VRAAG

Geachte redactie.

Ik loop al heel lang met het probleem hoe ik met mensen moet omgaan, die houden van iemand van hetzelfde geslacht, met name mannen die op mannen vallen. Het lijkt wel steeds vaker en dichterbij te komen en ik weet er geen raad mee. Maar ook dat steeds meer christenen het gaan accepteren en erover praten alsof het al normaal is. Ik zelf kan deze ontwikkeling niet begrijpen en heb hier heel erg veel moeite mee. Binnen mijn eigen gemeente komt dit niet voor.

Onlangs kreeg ik een brief in handen van een voor mij bekende man. Hij is in augustus 2012 getrouwd met een andere man en hij schreef in zijn brief dat ze daarin dat Gods onmisbare zegen ook hadden gevraagd, omdat zij ervan overtuigd waren dat God hen had samengebracht. Ik viel haast van mijn stoel moet ik eerlijk zeggen.

Samen zijn ze actief in de kerk.  Ze leiden de bidstond, doen de voorzang en spelen mee in het muziekkorps en zitten in het jeugdwerk. De een doet ook weeksluitingen in diverse verzorgingshuizen. In de brief werd ook gemeld dat ze wel begrijpen dat wij daar moeite mee hebben. En dat mag, zeggen ze. Al met al een liefdevolle brief aan de familie om hen te informeren over hun plannen die inmiddels zijn uitgevoerd. Ik vind het aardige mensen, maar weet niet hoe ik mij moet opstellen. Dit komt ook omdat het een beetje familie is. Wat moet mijn reactie zijn: duidelijk maken dat ze dit maar moeten doen als zij er gelukkig  mee zijn of zeggen dat dit tegen Gods scheppingsorde ingaat en dat de Bijbel dit soort relaties scherp veroordeelt? Voor mij is belangrijk wat de Bijbel hier over zegt. Dat is voor mij doorslaggevend.

Kunt u mij raadgeven?

Hoog achtend,

 

Deel deze uitzending: