search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Mijn man is niet zo serieus in het geloof...

In deze aflevering spreken ds. Chris van Andel en ds. Johan Carl van Trigt over de brief van een vrouwelijke luisteraar. Ze schrijft dat haar man te weinig serieus met het geloof bezig is. Vaak heeft ze met hem verschil van mening over de geloofsopvoeding van de kinderen.

VRAAG

Beste panel,

Graag wil ik een vraag aan u voorleggen waar ik al lange tijd mee worstel. Mijn man en ik hebben regelmatig verschil van mening over de opvoeding van onze twee zoons van 11 en 14 jaar. Met name als het over de geloofsopvoeding gaat, hebben we vaak verschil van inzicht. Mijn man is niet zo serieus in het geloof. Allerlei tv-programma's waar ik van vind dat je er niet naar kunt kijken, vindt hij minder bezwaarlijk. Als ik er niet ben, staat hij rustig toe dat de kinderen naar programma's kijken die ze van mij niet mogen zien. Ook het kerkbezoek is steeds vaker een punt van discussie. Mijn man heeft er geen moeite mee om regelmatig op zondagochtend op bed te blijven liggen. De kinderen krijg ik dan ook niet mee. Ik mag er niks van zeggen want pa blijft toch ook thuis. Als ik mijn man hierover aanspreek, levert dat weinig op. Hij vindt dat ik niet moeilijk moet doen. Kinderen moeten zelf hun keuzes kunnen maken. Hij vindt mij veel te wettisch. Ik ben het hier niet mee eens. Maar als ik het te hoog opspeel zorgt dit voor ruzie. Vorige week kwam mijn man met het voorstel om te gaan verhuizen. In de plaats waar hij naar toe wil zijn geen goede christelijke scholen in de buurt. Hij heeft er geen bezwaar tegen om de kinderen naar een vage christelijke school te doen waar de identiteit erg verwaterd is. Ik zie dat dus helemaal niet zitten.  
Ik vind dit allemaal moeilijk te accepteren en ervaar steeds meer eenzaamheid in ons huwelijk. Ik heb het idee dat ik er alleen voorsta als het om de geloofsopvoeding van de kinderen gaat.
Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Hartelijke groeten,

Deel deze uitzending: