Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 cadeautips ván leerkrachten vóór leerkrachten

De eeuwige douchepakketten of uren bezig zijn met een cadeautje. Het hoeft allemaal niet! Wij vroegen twee leerkrachten van een basisschool wat voor leuke (en minder leuke) cadeautjes zij hebben gekregen van ouders of kinderen. Ook geven we nog een lijstje met leuke cadeautips.

Deel:

Juf Marije - Werkt op een school in Rotterdam sinds een jaar, bij groep 1 en 2

“Iets simpels, zelfgemaakts als een tekening vind ik erg lief. Vorig jaar kreeg ik een zelf geregen armbandje van een kleuter, dat is natuurlijk superleuk. Vooral het gezicht van zo'n kind als je hem dan echt de rest van de dag draagt.

Ik vind ik veel cadeautjes lief, maar soms voel ik me bezwaard als ouders er veel werk in steken. Het is al zo'n drukke tijd voor iedereen, zo vlak voor de zomervakantie! Als een cadeau erg duur is, voel ik me ook bezwaard. Vorig jaar kreeg ik bijvoorbeeld een fles champagne.

Ergens vind ik het net zo fijn als ouders of een kind een hand geven om je te bedanken of even een kaartje. Hoeft allemaal niet zo groots!”
 

Juf Ingrid* - Is al 29 jaar kleuterjuf met hart en ziel

“Iets kleins met de naam van het kind erop is erg leuk. Of iets met een grappige tekst, zoals een zeeppompje met: ‘Bij u wasik in goede handen’. Of een gieter met ‘U liet mij groeien’. Verder is een mok met iets liefs erop of een theekopje met een inscriptie ook heel lief.

Eigenlijk maakt het niet uit, al is het een net geplukte bloem langs de kant van de weg, een mooie steen, een gevonden schelp. Het gaat om het gebaar vanuit het kind. Van de ouder is een handdruk en elkaar in de ogen kijken als volwassenen goed om afscheid te nemen: je hebt toch samen het afgelopen jaar de verantwoordelijkheid voor een kind gedragen.

Iets wat ik verschrikkelijk vind, zijn de douchepakketten. Ik heb voor 30 jaar zeep in de kast! Of als ouders zomaar weggaan, zonder te groeten. Dat is toch jammer.

Wie vaak vergeten worden, zijn de onderwijsassistentes, de Intern Begeleider en de directeur. Deze personen hebben ook hun best gedaan voor het kind. Zij verdienen ook een handdruk.”
 

10 cadeautips van Eva voor leerkrachten

  • Een pot drop met de tekst ‘het zit dr'op’
  • Een zakje met verschillende nootjes met de tekst ‘we hebben ge-noten
  • Een pakketje met nagellak, een vijl en handcrème met de tekst ‘U verdient een hand voor al uw hulp’
  • Een tekening die je kind speciaal voor de juf of meester heeft gemaakt
  • Zaadjes voor bloemen (zonnebloemen maken iedereen gelukkig)
  • Een potlood, gemaakt van een rolletje snoep
  • Een mooi boek of tijdschrift voor de zomervakantie
  • Chocolade met een zelfgemaakte wikkel door je kind
  • Een doosje met zelfgebakken koekjes (samen met of door je kind gemaakt)
  • Een mooie kaart waarin je kind iets kan schrijven

Last minute tip: een handdruk en een oprecht ‘dankjewel’. Want daar gaat het uiteindelijk om, toch?

*Wegens privacyredenen is deze naam gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.


Als je echt nog een last minute cadeau nodig hebt, kan je hier een lijstje vinden met makkelijke en snelle cadeaus.

--:--