Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 smoothies die jij nog niet hebt geprobeerd

Die smoothies van banaan, aardbeien en appel ken je nu wel. Het wordt tijd om wat nieuws te proberen. Daarom volgen hier vijf smoothierecepten, die lekker, gezond én bijzonder zijn.

Deel:

Je kan natuurlijk zelf kijken wat je in huis hebt voor je smoothies, want eigenlijk kan je er van alles instoppen. De basis is altijd: groente en/of fruit en een vloeistof. Ga eens voor wat ongewone toevoegingen aan je smoothie, zoals zoete aardappel of zwarte thee. Of kies ook eens voor een snufje chilipeper voor extra antioxidanten en vitamine C.

Smoothie 1: Waterkers en avocado

Smoothies waterkers en avocado

Op de website van Alpro kom je heel bijzondere smoothies tegen. Je snijdt een banaan en een appel in stukjes en lepelt een avocado uit. Verder doe je deze ingrediënten samen met wat waterkers en kokosmelk in een blender voor een bijzonder drankje.

Smoothie 2: Bieten en aardbeien

Smoothie_bieten.jpg

Deze smoothie komt uit het boekje ‘IJskoud de zomer door’ van Wijnanda Hogendoorn. Gooi 200 gram aardbeien, 2 bananen, het sap van 2 sinaasappels en als laatste 200 gram gestoomde bieten in een blender en blendeer de boel waardoor het een gladde substantie wordt. Gezonder dan dit kan niet!

Smoothie 3: Kersen en gember

Smoothies kersen en gember

Ook deze komt uit het boekje ‘IJskoud de zomer door’. Ontpit 500 gram kersen en doe ze in de blender. Voeg daarna het sap van 4 sinaasappels aan toe, een banaan en 2 cm geschilde gember. Zo word jij nooit meer verkouden.

Smoothie 4: Venkel en komkommer

Smoothies venkel en komkommer

De website Smoothie Smuller heeft tal van heerlijke smoothies om uit te kiezen. Deze maak je door venkel, komkommer en wat water of ijs in een blender te stoppen. Nadat je de gewenste dikte hebt gekregen, voeg je nog wat peterselie toe. Ontzettend gezond!

Smoothie 5: Banaan en spinazie

Smoothies banaan en spinazie

Als laatste een zelfbedacht (en getest) receptje. Doe een banaan, wat rood fruit en een handvol spinazie in een blender. Voeg daarna wat melk of water toe tot het de gewenste dikte heeft en klaar ben je. Je proeft de spinazie niet, maar toch krijg je wat groentes binnen. Ideaal!


We zijn nog lang niet klaar met de zomerse gerechten. Klik hier voor twee heerlijke zomerse recepten!

--:--