Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 dingen die je met je trouwjurk kan doen

Je bruiloft is de mooiste dag van je leven, daar kunnen alle bruidjes het wel mee eens zijn. Een prachtige locatie, ‘ja’ zeggen tegen de liefde van je leven en een fan-tas-tische jurk. Maar nu hangt die jurk in een kast op zolder. 7 dingen die je met je trouwjurk kan doen, nádat je getrouwd bent.

Deel:

1. Conserveren

Wat je allereerst moet doen, is je jurk op de juiste manier conserveren. Naar de stomerij om de vlekken eruit te krijgen, de jurk in een kledinghoes en af en toe eruit halen om te checken in welke staat je jurk verkeert.

2. Trash the Dress

6191823924_c365ac7fb2_o

Dit fenomeen komt uit Amerika. Je gaat na je trouwdag die jurk toch niet meer aantrekken, dus dan kun je net zo goed een geweldige fotoshoot doen. En dan alles doen wat iedereen af zou raden, door de zee rennen, paardrijden, schilderen. Samen met je kersverse man worden de plaatjes zo wel heel mooi.

3. Doneren

Je kan je jurk rechtstreeks aan iemand geven die het niet zo breed heeft. Zij kunnen hem eventueel nog laten vermaken. Of je doneert de jurk aan een goed doel als Angel Gowns. Deze organisatie maakt setjes kleding voor baby’tjes die te vroeg zijn geboren en in het ziekenhuis overlijden. Deze kindjes zijn natuurlijk nog een stuk kleiner en passen geen reguliere kleertjes. Dit goede doel maakt dus passende kleertjes van jouw jurk. Heel bijzonder.

4. Voor je (toekomstige) kindje

Baby_trouwjurk

Wees eens lekker creatief met je jurk. Je kan er stof uithalen om het wiegje van je baby mee te bekleden. Of laat er een mooi doopjurkje van maken. Mooi om je kindje iets te geven waar jij veel waarde aan hecht.

5. Display

charisse-kenion-340547-unsplash

Heb je er wel eens aan gedacht om je jurk tentoon te stellen in je eigen huis? Je kan je jurk inlijsten (heb je wel een heel grote lijst nodig). Ook een idee: koop een paspop en drapeer je jurk daaroverheen. Kan je nog elke dag naar je jurk kijken en terugdenken aan die mooie dag.

6. Creatief

Je kan natuurlijk ook kledingstukken maken van je jurk, of tenminste, laten maken. Tover hem om in een avondjurk of laat er lingerie van maken. Wat ook kan is een lampenkap maken van de mooie stof. De opties zijn eindeloos!

7. Feestje!

andre-hunter-263233-unsplash

Kijk je soms nog naar je trouwjurk met de gedachte: ik zou hem zo graag weer eens aantrekken… Geef een feestje voor je vriendinnen. Dresscode: trouwjurk! Zo geef je iedereen de kans om weer eens haar jurk uit de kast te trekken. Hier lees je hoe je een compleet trouwfeestje geeft. 


Naast het vieren van je trouwjurk, is het ook mooi om jullie relatie te vieren. Lees hier meer over de seizoenen van je relatie.

--:--