Ga naar submenu Ga naar zoekveld

8 mooie kerstfilms voor tijdens de donkere dagen

Met deze tips hoef je alleen nog voor een kleedje en kerstkransjes te zorgen

De streamingdiensten en televisiegidsen staan er vol mee: kerstfilms! Maar welke zijn nou de moeite waard om te kijken? Eva tipt deze films omdat ze mooi zijn, ontroeren, lekker feelgood zijn of net even anders dan anders.

Deel:
Schertorte kerstfilms tips

Sachertorte

Als de Duitse Karl de Zweedse Nini ontmoet, weet hij direct dat zij de liefde van zijn leven is. Helaas gaat er iets mis met het opslaan van haar nummer en het enige wat hij van haar weet is dat ze elk jaar op haar verjaardag een sachertorte eet bij café Sacher in Wenen. Karl besluit om voor een jaar in Wenen te wonen om daar elke dag dat beroemde chocoladetaartje te eten in de hoop haar daar op een dag aan te treffen. Ondertussen maakt hij nieuwe vriendschappen en is de liefde dichterbij dan hij denkt.
Sachertorte is te zien op Prime Video

The noel diary

The Noel Diary

De succesvolle schrijver Jake wordt geconfronteerd met zijn verleden als hij gebeld wordt dat zijn moeder is overleden. Hij moet terug naar het huis waar hij opgroeide om alle spullen uit te zoeken. Dan staat ineens ene Rachel voor de deur. Zij is op zoek naar antwoorden over haar moeder die vroeger voor Jake’s ouders heeft gewerkt. Een oud dagboek geeft nieuwe informatie en de twee besluiten samen  op zoek te gaan naar antwoorden. Een reis die hen niet alleen dichter bij hun verleden brengt.
The Noel Diary is te zien op Netflix

Serendipity

Serendipity


Kerstmis is vaak een tijd van nostalgie. Zo zijn er ook elk jaar dezelfde kerstfilms te zien op televisie. Ook al kennen we de films uit onze hoofd, we blijven ze kijken. Serendipity is ook zo’n ‘oudje’ maar is minder bekend als klassiekers als Home Alone en Love Actually. Het verhaal gaat over een stel dat elkaar ontmoet in een superdruk warenhuis vlak voor kerstmis. De twee hebben gelijk een klik, maar zijn allebei al bezet. Als ze voor elkaar voorbestemd zijn, zullen ze elkaar opnieuw ontmoeten, gelooft Sara. Het lot lijkt hun in eerste instantie eerder tegen te werken dan bij elkaar te brengen, of moeten ze misschien meer luisteren naar hun hart?
Serendipity is te zien op Netflix, Cinetree, Pathé thuis

The boy kerstfilmstips

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Het boek The Boy, The Mole, The Fox and the Horse van Charlie Mackesy werd al in meerdere talen vertaald, en is nu ook als korte animatiefilm te bekijken. Het verhaal gaat over een jongetje dat zijn angsten leert te overwinnen en het wonderlijke leert te zien in de kleine dingen. Een hartverwarmend verhaal vol troost tijdens de donkere dagen.

Zaterdag 24 december om 17:55 te zien op BBC1

Off Track

Off Track (Ur Spar)


In deze Zweedse film heeft een alleenstaande moeder moeite om haar leven op orde te houden. Als haar appartement onder water komt te staan trekt ze tijdelijk in bij haar sportieve broer en zijn vrouw. Om te bewijzen dat ze heus een doorzetter is, besluit ze samen met haar broer de Vasaloppet mee te skiën. Een tocht die meer veranderd dan ze van tevoren bedacht had. Mooie film met fijne Zweedse humor.
Off Track is te zien op Netflix

The family man

The Family Man


Jack is een keiharde zakenman die geniet van zijn luxeleven. Als hij op een kerstavond te hulp schiet bij een overval wordt hij de volgende dag wakker naast zijn jeugdvriendin. Ze blijken twee kinderen te hebben en een hond. Door een bijzondere ontmoeting krijgt hij te zien hoe zijn leven had kunnen zijn als hij vroeger een andere beslissing had gemaakt. In eerste instantie moet Jack niks weten van dit burgerlijke leven, maar langzaam begint hij in te zien dat hij iets heel speciaals heeft gemist.
Te zien bij Pathé thuis en op 26 december om 22.45 bij Net5

La la land

La la Land

Deze film is geen typische kerstfilm, maar heeft zeker elementen die de film prettig maken om in december te kijken. Denk aan: romantiek, magie, muziek en een prachtig decor. Het verhaal gaat over Mia en Sebastian die allebei hun grote droom volgen in Hollywood. Mia doet er alles aan om een rol te krijgen in een film en Sebastian wil niets liever dan zijn eigen jazzclub openen. Lukt het hun om zowel succesvol te worden in hun carrières als in de liefde?
La la land is te bekijken bij Pathe thuis, HBO Max, Prime video, Videoland en Cinemembe

Last Christmas

Last Christmas

De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen. Toch lukt het hem beetje voor beetje om door Kate’s muur heen te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren... en een beetje ‘faith’ hebben.
Last Christmas is te zien op Prime en Pathé Thuis

Nog meer kerstfimtips

Voor films voor het hele gezin kun je bijvoorbeeld de film A boy called Christmas kijken of Klaus (beide te bekijken op Netflix). Voor wie zoekt naar films over het ware kerstverhaal is er The Nativity story (op DVD te koop) een prachtige verfilming over de jonge Maria en de zorgzame Jozef die ook maar ‘gewone’ mensen zijn als hun iets heel bijzonders staat te wachten. Ook kun je op NPO Plus en NPO Start de serie The Chosen bekijken over het leven van Jezus.

--:--