Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze 6 bloemen zijn goedkoop én blijven lang mooi!

Wil je een nieuwe bos bloemen aanschaffen? Kies dan eens voor deze exemplaren. Deze bloemen kunnen erg lang staan en zijn (redelijk) goedkoop. Zijn de bloemen 'in het seizoen', dan zijn ze al helemaal voordelig!

Deel:

Chrysanten

Close-up van gele chrysanten bloemen

Chrysanten zijn voor veel mensen een bekende bloemen. Wanneer deze bloem goed behandeld wordt, zoals hier beschreven, blijft hij zeker drie weken mooi.

Lelies

Oranje teigerlelies in een witte vaas- bloemen

Lelies zijn bloemen met prachtige grote bloembladen. Ze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en je kan er zeker twee weken van genieten. De Zuiderwindlelie heeft een lange kale steel met een prachtige knop, waar heel mooie bloemen uit komen. Deze bloemen worden ook wel het bloemistenverdriet genoemd, omdat deze bloem wel erg lang mooi blijft in de vaas. Voeg een mooie tak uit de natuur toe aan het boeket en je hebt een prachtige vaas staan. Ook doen deze bloemen het erg goed in een veldboeket.

Gerbera

een close-up van een donker oranje gerbera, bekende bloemen

Bijna iedereen kent deze bloem wel: de bekende gerbera met kleine bloemblaadjes. Deze bloemen doen het altijd erg goed in een boeket, maar ook los in een vaasje zijn ze heel leuk. Let op! Doe bij de gerbera niet te veel water in de vaas. Dit kan ervoor zorgen dat de steeltjes gaan rotten.

Anjers

close-up van meerdere bossen anjers en bloemen in verschillende pastel kleuren

De anjer is een ronde bloem die erg sterk is in een boeket, maar ook los in een vaas. Wanneer je anjers koopt, let dan goed op of je de meeldraden kunt zien. Als je deze ziet zitten, dan is de bloem niet goed voor behandeld en zal hij niet lang leven.

Rozen

oranje rozen, bekende bloemen

Wie kent ze niet? Prachtige rozen in zoveel verschillende vormen geuren en kleuren. Deze bloemen kunnen lang staan en zijn prachtig op zichzelf of in een boeket. En je kunt ze heel het jaar krijgen! Als je rozen koopt, zorg dan dat ze binnen twee uur in een vaas met water staan. Bij rozen is het erg belangrijk dat ze in schoon en bacterievrij water staan. Vergeet dus niet om elke dag het water te controleren en zonodig bij te vullen. Als het water vuil is, moet het ververst worden. Snijd dan nogmaals de stelen schuin af.

Virburnum

Close-up van meerdere virburnum bloemen sneeuwballen

 De Virburnum (sneeuwbal) is een wat duurdere bloem, maar wel erg lang houdbaar. Deze is in de maanden december t/m ± mei te verkrijgen. Vaak wordt gezegd dat deze bloem slecht houdbaar zou zijn, maar hij kan erg lang staan: wel 3 weken. Hij vraagt alleen wel om wat extra zorg en liefde.  Wanneer deze bloem in een boeket zit, haal hem er dan even tussenuit, snijd de bloem extra schuin af en zet hem met voeding op goed lauwwarm water. Vervolgens zuigt de bloem zich geheel vol, kan deze daarna terug in het boeket en kun je er extra lang van genieten.

Om zo lang mogelijk te genieten van je net gekochte bloemen hebben wij nog wat tips over de verzorging en het onderhoudt van je boeket! Bekijk ze hier!


Dit artikel is geschreven met dank aan Sharon van Eunen

--:--