Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In podcast Deze Week: politici maken er een puinhoop van

Formatie gestaakt, minister Van Nieuwenhuizen die zomaar opstapt, staatssecretarissen die voor de bühne hun Kamerzetel inleveren. Waar is deze week het morele besef van onze politici gebleven? Sjirk Kuijper, Joram Kaat en Cocky Drost bespreken in het de podcast Deze Week.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sjirk maakt zich grote zorgen. "Dit is heel ernstig. We hebben een lange, democratische traditie in Nederland, maar dat wordt op deze manier heel lastig gemaakt. Als mensen zich hardop afvragen of ze een volgende keer nog wel willen gaan stemmen, zijn we ver van huis."
 
Ook is er grote opschudding in Texas. Daar is deze week een abortuswet ingevoerd waarbij hulp daaraan strafbaar wordt: tienduizend dollar, te betalen aan degene die je verlinkt. Cocky krijgt er de kriebels van. "Het systeem van verraden, is vergif voor de samenleving. Onder het mom van het leven beschermen, wordt mensen voorgehouden dat ze iets goeds doen." Bovendien doet het volgens haar geen recht aan de pijn en twijfels van vrouwen zelf.
 
Slachterij Gosschalk in Epe mag weer open. Ze kwamen afgelopen voorjaar in het nieuws omdat een undercover activist beelden had gemaakt waarin varkens op een gruwelijke manier worden behandeld. Joram is er boos over, maar steekt tegelijkertijd de hand in eigen boezem. "Hoe kan het dat ik op sommige momenten mijn gevoel uitschakel als ik een lekker lapje vlees zie, terwijl ik het wel heel erg vind?" Sjirk pleit voor glazen slachthuizen - zoals in Denemarken - waarin mensen kunnen zien hoe dieren geslacht worden. Misschien dat dat mensen bewuster maakt.

Over de podcast Deze Week
In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--