Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Moederdagknutsels voor volwassenen

Een creatieve verrassing

Zondag is het Moederdag! Wil je nou niet weer met die eindeloze bloemen aankomen, dan kan je gemakkelijk iets knutselen voor je mam. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Deel:

1. DIY-scrub voor handen/voeten/gezicht

Een scrub is altijd fijn en je kan ‘m eigenlijk niet verpesten. De basis is: iets korreligs (suiker, zout, koffie) met iets wat het bindt (olie, honing). Van daaruit kan je de scrub uitbouwen tot iets fantastisch!

Voor het gezicht is een fijne korrel het beste, want anders kan de scrub de huid beschadigen. Gebruik voor je gezicht baking soda of amandelmeel. Deze zijn heel mild. Meng met wat honing en misschien wat melk voor een heerlijk zacht huidje.

Voor het lichaam kun je prima suiker, zout of koffie gebruiken. Zout prikt natuurlijk in open wondjes, dus let daar wel op. Je kan zout, olijfolie en de rasp van een citroen samenvoegen en in een mooi potje stoppen met een strik erom. Klaar ben je!

2. Duimafdrukken op een bord

moederdag bord knutsel

Als je iets makkelijks wilt, met maximaal moederdaggehalte, dan is deze DIY-klus echt wat voor je. Neem een langwerpig bord en laat iedereen uit het gezin zijn vingers in porseleinverf dopen. Zet je duim twee keer neer, zodat het lijkt op een hartje. Zet ieders naam erbij en pak het mooi in.

3. Verjaardagskalender met persoonlijke foto’s

Er zijn ontzettend veel dingen die je met foto’s kan doen. Voor Moederdag is dat toch altijd iets waar je naar teruggrijpt. Heel leuk is het om een kalender te maken waar je ieders verjaardag op kan schrijven en je de leukste foto’s van de familie gebruikt. Je moeder vindt het fantastisch om naar mooie foto’s van de kleinkinderen te kijken. Er zijn genoeg websites waar je mooie kalenders kunt maken met al je persoonlijke foto’s. 

4. Persoonlijke mok

moederdagknutsel mok

Een mooie mok waar je moeder ‘s ochtends haar koffie of thee uit kan drinken is fijn, maar nog fijner is het als die mok persoonlijk is. Met een porseleinpen of porseleinverf kun je prachtige ontwerpen maken op een simpele witte mok. Gebruik bijvoorbeeld letters om haar naam te spellen en daaroverheen te verven. Of maak met een pen stipjes in de vorm van een hart.

5. Een hart van touw

Moederdag kunstwerk

Dit is een lekker creatief cadeau. Maak met spijkers een hartvorm op een stuk hout. Neem dan een mooie kleur touw en maak die vast aan een van de spijkers. Ga vervolgens met dat touw kriskras over het bord heen en draai het touw om de spijkers heen tot je blij bent met hoe het eruit ziet! Kan je moeder mooi ophangen in de woonkamer.


Je kunt ook een leuk verwenpakketje maken met lekkere en gezellige dingen. Lees hier hoe je zo'n care package maakt.

--:--