Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Racisme en religie: is er zoiets als een wit privilege of een witte schuld?

Talitha Muusse, Don Ceder en Stefan Paas met elkaar in gesprek in De Ongelooflijke Podcast

In deze aflevering van De Ongelooflijke Podcast zoomen we in op het racismedebat en de grote vragen die daarachter liggen: bestaat er institutioneel racisme in Nederland? En is er zoiets als een wit privilege of een witte schuld? De anti-racisme beweging wordt door critici wel eens vergeleken met een religie, is dat terecht? En zijn zogenoemde "witte religies" als het christendom zelf niet vooral een bron van racisme?

Deel:

Talitha, Don en Stefan in gesprek

David Boogerd gaat in gesprek met drie gasten. Talitha Muusse is ondernemer, spreker en jongerenexpert. Het AD noemt haar 'de stem van haar generatie'. Ze demonstreerde mee met Black Lives Matter in Rotterdam, en denkt veel na over dit thema.
Don Ceder is advocaat en politicus namens de ChristenUnie. Hij is de eerste zwarte, mannelijke fractievoorzitter in de Amsterdamse Gemeenteraad. Verder werd hij door het zakenblad Forbes genoemd in een lijst van de 30 meest invloedrijke jonge Europeanen.
Stefan Paas is voormalig Theoloog des Vaderlands en hoogleraar aan de VU in Amsterdam.

Deze aflevering van De Ongelooflijke Podcast is te luisteren via de diverse podcastapps. Hier vind je de verschillende apps om te luisteren

De Ongelooflijke Podcast
De Ongelooflijke Podcast

De Ongelooflijke Podcast is een boeiende podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland.

Meer inspiratie?
Meer inspiratie?

Neem een kijkje op onze podcastpagina en laat je verrassen of inspireren door de diversiteit aan podcasts. Jouw nieuwe podcast vind je hier zeker.

--:--